​Setmana de pluges

Els ruixats, xàfecs i tempestes es repetiran cada dia, sobretot durant la tarda

El riu Ter, al seu pas per Roda de Ter, a Osona
El riu Ter, al seu pas per Roda de Ter, a Osona | Emili Vilamala
NacióDigital
08 de juny del 2020

Les tempestes han descarregat amb força aquest diumenge arreu de Catalunya. Els xàfecs han estat força irregulars, han deixat més de 20 litres en 30 minuts i sovint han anat acompanyats de pedra, calamarsa i ratxes intenses de vent. 

Les precipitacions més intenses s’han concentrat a les Terres de l'Ebre i en comarques del nord del país com el Pallars Jussà, el Berguedà, el Solsonès, el Ripollès i Osona, on en molts punts han caigut entre 50 i 60 litres i ha pujat considerablement el cabal dels rius.La situació no canviarà massa al llarg de tota la setmana. Continuarà la inestabilitat, es repetiran els ruixats, xàfecs i tempestes, sobretot durant la tarda.

Aquest dilluns ens hem despertat amb ambient fresc, amb temperatures força baixes. Al llarg del matí lluiran estones de sol i els termòmetres aniran cap a amunt, sobretot a Ponent i al sud del país. A la tarda, les tempestes s’estendran pel Pirineu, Prepirineu i la Catalunya Central. En alguns llocs poden ser pluges intenses, acompanyades amb calamarsa. Dimarts, hi haurà una mica més de sol al sud i Ponent, i núvols a la resta del Principat. Tornaran a caure xàfecs intermitents, especialment al Pirineu, Prepirineu i entre Girona i Barcelona, la majoria a la tarda. 

Dimecres el temps sembla que donarà una petita treva, amb ruixats aïllats i no tan extensos a la tarda.

Dijous, nova tongada de pluges arreu del país.