Guanyem Girona i el PSC aconsegueixen millores socials per als barris per valor de 770.000 euros

Els dos principals grups de l’oposició acorden amb el govern la remodelació de l’avinguda Sant Narcís i el Parc Mas Masó, la compra d’habitatge a Vila-roja i la creació d’un Espai Jove a l’Esquerra del Ter

Sílvia Paneque, portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona.
Sílvia Paneque, portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona. | ACN.
NacióGirona
04 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:13h
El treball conjunt entre Guanyem Girona i el PSC, que sumen 12 regidors al Ple de Girona, ha donat els seus fruits en la negociació conjunta sobre les noves inversions a la ciutat. Després de dies de negociació amb el govern han arrencat partides per un valor de 770.000 euros per fer possible quatre projectes àmpliament reivindicats per als barris de la ciutat.

Així, l’acord amb el govern que han aconseguit les dues forces progressistes garanteix que durant aquest 2020 l’Ajuntament remodelarà el Parc Masó a Santa Eugènia, farà de l’avinguda Sant Narcís un espai on els vianants i les bicicletes guanyin terreny per millorar-ne la qualitat i reactivar econòmicament la zona, comprarà habitatge per valor de 140.000 euros a Vila-roja per oferir habitatge per a joves i adquirirà un local a l’Esquerra del Ter per desenvolupar properament un Espai Jove en aquests barris.
 
Aquestes inversions substitueixen les proposades per JxCat que volia destinar els diners a asfaltatge i compra de vehicles de policia. Ambdós partits destaquen el marcat caràcter progressista de les inversions introduïdes per tal que Girona i la ciutadania es recuperin el més aviat possible de les conseqüències patides a la ciutat a causa de la Covid19. En aquest sentit, el portaveu de Guanyem Girona ha explicat que “la negociació conjunta de les dues forces progressistes ha permès que les polítiques socials i de barris creixin considerablement, especialment en aquelles zones de la ciutat que més ho necessiten”.

“Amb les nostres incorporacions hi ha un canvi substancial d’una proposta base presentada pel govern que no tenia prou en compte la situació social agreujada que viuen la majoria de gironines i gironins després de la pandèmia” ha reblat Salellas. Per últim, el portaveu de Guanyem ha volgut ressaltar la millora d’inversió d’habitatge que hi ha hagut només en un any gràcies a les seves actuacions ja que aquest és un element clau per garantir el benestar a la ciutat.
 
Els dos grups, PSC i Guanyem, coincideixen a assenyalar que, per primera vegada des de fa molts anys, inversions claus de la ciutat han estat implementades per les esquerres. Des d’aquest punt de vista, Sílvia Paneque creu que “els dos grups han aconseguit un gir contundent a la política feta des de l’Ajuntament de Girona en aquest mandat”.

“El punt de vista ideològic, de situar les persones com a protagonistes de les polítiques públiques a l’Ajuntament de Girona, és un canvi de rumb. Aquestes propostes, que aprovarà el Ple de Girona, són oportuníssimes, perquè són un pas necessari per redreçar l’equilibri entre barris, per contribuir a la reactiva econòmica, i perquè són inversions a favor d’enfortir la malaurada cohesió social a Girona”.

A més a més, la portaveu dels socialistes de Girona ha insistit a dir que la ciutat de Girona “no es pot permetre la paràlisi i, per aquesta raó, considera que l’acord és més que positiu, en tant que té uns objectius clars i respon a intentar donar solucions a unes mateixes preocupacions”.
 
Finalment, els dos grups coincideixen a assenyalar les virtuts que té un pacte que aconsegueixi tenir el suport dels vots favorables d’una majoria amplíssima del Plenari. Haver aconseguit fer anar endavant aquest pacte i comptar amb aquesta majoria són, al seu entendre, dues consecucions democràtiques importants, perquè l’acord representarà molt més gironins i gironines. Salellas i Paneque han valorat positivament la feina feta ja que ja permès que les polítiques socials avancin considerablement respecte la voluntat de l’equip de govern.

En aquest sentit, les dues formacions s’han emplaçat a seguir buscant temes de treball conjunt per fer avançar la ciutat cap a les majories polítiques que hi va haver a les eleccions municipals d’ara fa un any quan l’esquerra va sortir clarament reforçada a les urnes.