La Garrotxa torna a protagonitzar els «Tatuats pels Pirineus» al canal 33

Serà aquest divendres a les 22:30 h, en què la imparable Eva Clausó mostrarà fets i personatges de les viles de Santa Pau i Batet de la Serra

Eva Clausó conversa amb Miquel Serra, el cisteller de Batet de la Serra.
Eva Clausó conversa amb Miquel Serra, el cisteller de Batet de la Serra. | @TatuatsPirineus.
NacióGarrotxa
03 de juny del 2020
Aquest divendres 5 de juny, a les 22.30 h, el canal 33 emetrà un nou capítol de la segona temporada de Tatuats pels Pirineus, el programa presentat i dirigit per Eva Clausó, que en aquesta edició descobreix, a través dels seus habitants, els racons de cinc comarques pirinenques.

El quart dels vuit capítols d’aquesta nova temporada continuarà una visita per la comarca de la Garrotxa –que es va iniciar just divendres passat–, concretament pels pobles de Batet de la Serra i Santa Pau.

Tot seguit es reemetrà el capítol de la primera temporada de la sèrie, en què Eva Clausó recorria la comarca del Ripollès, amb la visita a Planoles, Pardines, Bruguera, Vilallonga de Ter i Ripoll.

En Batoies, les crispetes de fajol i Santa Pau

Aquest capítol de “Tatuats pels Pirineus” continua amb la segona part del que es va poder veure la setmana passada. La reportera Eva Clausó Estival s’acomiada de la Garrotxa i ho fa damunt d’un cavall, Bisu, amb el qual s’endinsarà a l’interior de la Fageda d’en Jordà.Després anirà fins a Batet de la Serra –que actualment pertany al municipi d'Olot–, on coneixerà en Batoies, un gegant que dorm a l’església d’aquest poble, i en Tavi Algueró, un dels seus creadors. Aquí també l’espera en Miquel Serra, un dels pocs cistellaires que hi ha a Catalunya, molt conegut als Estats Units, i la Carme, la reina de les farinetes de fajol. A ca seva tastarà unes crispetes molt gormandes. I amb la panxa ben plena visitarà el volcà del Croscat.

L’aventura acabarà al poble de Santa Pau, famós pel fesol i per en Pauet, un veí que sap predir el temps amb una ceba.

Aquest episodi s’acompanya de diverses músiques de grups dels Pirineus, d’estils diferents.

Aquí podeu veure un resum de l'aterior programa dedicat a la Garrotxa:



El programa

La segona temporada de “Tatuats pels pirineus” està formada per vuit episodis que descobreixen racons de cinc comarques pirinenques: la Cerdanya, la Garrotxa, l’Alt Empordà, el Solsonès i l’Alta Ribagorça. En aquest viatge el fil conductor continuen sent els habitants dels pobles que l’Eva visita.

Personatges sempre carismàtics, que viuen en aquesta serralada i a través dels quals es van descobrint racons i experiències especials, amb el privilegi de conèixer la mirada dels qui estan "Tatuats pels Pirineus". A cada programa, a més, hi haurà l'actuació d'un artista o grup musical vinculat d'alguna manera als Pirineus.