S'ajorna la desena edició del Shopping Nit Olot per l'estat d'alarma

L’Associació de Comerciants d’Olot ha pres aquesta decisió per les mesures de prevenció imposades i cerca una nova data per a celebrar l'esdeveniment

Aquesy dissabte no se celebrarà el Shopping Nit Olot.
Aquesy dissabte no se celebrarà el Shopping Nit Olot. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
02 de juny del 2020
L’Associació de Comerciants d’Olot (ACO) ha decidit ajornar la celebració de la que havia de ser la 10a edició del Shopping Nit Olot, programada per aquest dissabte 6 de juny. L’estat d’alarma imposat arran de la pandèmia de la Covid-19 i les mesures de prevenció, distanciament i higiene per a un desconfinament segur fan inviable, segons l'ACO, la celebració d’aquest esdeveniment del comerç local.  
 
Precisament, enguany, en commemoració del desè aniversari d’aquesta acció promocional, s’havia previst que el Shopping Nit fes un pas més incloent una festa del comerç, concerts i noves activitats.

Des de l’ACO assenyalen que la voluntat és poder celebrar l’esdeveniment ben aviat, tal com s’havia ideat, però encara no s’ha concretat una data a l’espera de l’evolució dels esdeveniments i del desenvolupament de les fases de la reculada en el desconfinament.  
 
Una de les fites del calendari comercial

Al llarg de les passades nou edicions, el Shopping Nit Olot s’ha consolidat com una de les fites més important del calendari comercial olotí, conjuntament amb la Botiga al Carrer o iniciatives com l’Emprimavera’t i l’Acolor.

L’any passat, una setantena de botigues van participar-hi obrint les seves portes des de les vuit del vespre i fins a la mitjanit, en què van fer gaudir els clients d’una nit de compres i activitats ben diverses, com ara tasts i promocions especials.  
 
Amb l’objectiu de dinamitzar, fer visible i potenciar el comerç local i de proximitat arran de l’actual situació de crisi per l’estat d’alarma imposat, l’Ajuntament d’Olot, junt amb DinàmiG i l’ACO van programar l’Olot.Shopping, una jornada única de descomptes que es va allargar durant 24 hores, del divendres 15 al dissabte 16 de maig.

En total, 6.539 persones van entrar al portal i es van superar els 12.000 euros de facturació. Durant els passats dies, els comerciants participants han lliurat les 200 comandes realitzades. 

El pròxim esdeveniment organitzat per l’ACO serà la Botiga al Carrer. Es preveu que mantingui el format iniciat l’any passat i que, per tant, duri dos dies: el divendres 28 d'agost a la tarda i el dissabte 29, durant tot el dia.