inversions

Guanyem i el PSC lamenten la manca de voluntat negociadora del govern en minoria de JxCat a Girona

Les dues formacions presenten unes propostes d’inversions alternatives a les del govern i aposten per deixa-ne fora el pla d’asfalts i els vehicles per a la policia municipal

Lluc Salellas, portaveu de Guanyem a l'Ajuntament de Girona. | ND.
per NacióGirona, Girona | 29 de maig de 2020 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Guanyem Girona i el PSC de Girona han avançat que no comparteixen les decisions en inversions de caràcter extraordinari triades per la batllessa, Marta Madrenas, i lamenten la manca de voluntat negociadora del govern. Els dos grups municipals han tingut un comportament centrat en la col·laboració i la lleialtat institucional durant la crisi de la Covid-19 a Girona, però, alhora, durant aquestes setmanes, han constatat que JuntsxCat malauradament té poca voluntat d’arribar a acords transversals.

Per això han convingut que Girona, en aquesta situació, ha de tenir més que mai un Ajuntament disposat a treballar per al progrés i la justícia social a la ciutat. Des d’aquesta perspectiva, els dos grups municipals han demanat que Marta Madrenas admeti que no té majoria al Plenari per fer avançar el mandat. “No poden continuar obviant aquesta qüestió, perquè Girona no es pot permetre perdre aquests propers tres anys amb un govern limitat a nou regidors i on només una regidora es dedica de forma exclusiva a servir la ciutat”, han coincidit en un comunicat ambdós partits.

 
El pla d’asfalts (401.505,35€), la inversió en vehicles per a la policia 112.000€) o refer l’estació jove (212.000€) són algunes de les inversions presentades per JxCAT que ambdós formacions coincideixen que podrien esperar per ser ateses. En aquests moments hi ha qüestions de més urgència a causa de la crisi de la Covid19, segons els grups de Guanyem i del PSC.


Els portaveus de Guanyem i PSC, Lluc Salellas i Sílvia Paneque, coincideixen a situar precisament el progrés i la justícia social com a objectius per a Girona els pròxims mesos. Els dos grups municipals han treballat un document conjunt per demanar, amb aquests 720.000€, s’atengui la remodelació del Parc Mas Masó (210.000€), que es troba en una situació de deixadesa absoluta i que pot ser un espai nuclear per tenir una ciutat més oberta, verda i respirable. Alhora, han demanat la remodelació de l’Avinguda Sant Narcís per a potenciar-lo com a eix econòmic i de progrés (100.000€). Desenvolupar una política d’habitatge públic ambiciosa a Vila-roja per a joves de Girona o estudiants de la Universitat de Girona (210.000€).

Per últim, cal emprendre definitivament l’obertura del Centre Joves a l’Esquerra del Ter (200.000€), que és un equipament llargament reivindicat al barri per als veïns i veïnes. A més a més, el PSC i Guanyem han subratllat que les baixes de crèdit proposades pel govern de Madrenas, com la restitució de l’escultura d’Alfaro, hauria de ser amb el compromís de trasllat de la inversió a l’exercici següent de l’any vinent; i que els projectes de dinamització de les associacions vinculats als pressupostos participats s’han de mantenir amb una línia de subvencions específiques.

 
No es pot governar sense diàleg

Els grups municipals de Guanyem i del PSC han coincidit a assenyalar que l’equip de govern de JuntsxCat no pot governar l’Ajuntament de Girona sense diàleg ni mantenir voluntat d’acord. Les dues formacions subratllen que JuntsxCat ha decidit ignorar que es troba en una situació de minoria al Ple de Girona i això més aviat que tard portarà la ciutat a una situació de paràlisi absoluta, si no hi ha una rectificació immediata per part del govern de Marta Madrenas.
 
El portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, ha lamentat l’actitud del govern gironí: “La gent, i sobretot ara en una situació de crisi sanitària, demana que els partits arribin a acords i consensos i que no es governi de forma unilateral”. Salellas entén que aquesta situació, sumada a la majoria “àmpliament progressista” que va sortir després de les eleccions del 26 de maig, de l’any passat hauria d’obligar a canviar de direcció JxCat. Per últim, el portaveu de Guanyem ha criticat el “cofoisme” del govern: “a Girona hi ha moltes coses que van malament i moltes d’altres que s’haurien de millorar. Si el govern continua creient que governar en minoria i de forma unilateral no aconseguirem que la ciutat avanci”.
 
La portaveu dels socialistes, Sílvia Paneque, ha assenyalat que “les esquerres a Girona poden i tenen el resultat democràtic legítim per incidir en les decisions de ciutat. Les formacions d’esquerres al Plenari de Girona tenim una majoria amplíssima que comporta haver d’assumir la responsabilitat de prendre decisions i tirar propostes endavant per la ciutat. Aquesta realitat s’imposa del tot quan el govern de JuntsxCat ha demostrat que es troba en situació d’esgotament i que el crèdit que té davant de la ciutadania es troba en situació d’urgència. Els partits que tenim majoria suficient per fer aportacions en sentit social, institucional i de progrés a Girona, tenim el deure de fer-ho”.

 

Participació