1 de 10
Estiu 2020

La faràndula d'Olot no ballarà aquest Corpus per causa de l'estat d'alarma

Les novetats que s’havien d’introduir aquest juny es posposen a l’any que ve, per bé que es proposa un #CorpusconfinatOlot el 14 de juny a migdia a les xarxes socials

Els gegants d'Olot no podran sortir al carrer aquest Corpus. | Martí Albesa.
per NacióGarrotxa, Olot | 20 de maig de 2020 a les 10:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La imposició de l'estat d'alarma impedirà que enguany per Corpus balli la faràndula d’Olot. Les mesures per a evitar la propagació del coronavirus no permetran la celebració de la cercavila que havia de sortir el dissabte 13 de juny a la tarda ni el ball de Gegants de diumenge 14 al migdia. A causa de la pandèmia, els balladors de la faràndula tampoc no poden assajar de cara a la celebració d'aquesta tradicional festivitat.
 

La Comissió de la Faràndula ha acordat, per unanimitat, aquesta decisió que aquest juny deixarà Olot sense la tradicional celebració de Corpus. D’aquesta manera, els canvis que s’havien d’introduir aquest any al ball de la faràndula s’estrenaran al 2021. S’haurà de deixar per l’any que ve la presència dels Cabeçuts i Cavallets a la cercavila del dissabte a la tarda i al ball de Gegants del diumenge a la plaça Major.
 

Tot i que no pugui ser presencialment, la Comissió de la Faràndula fa una crida a la ciutadania per a mantenir a xarxes socials la celebració de Corpus d’aquest mitjan juny. La proposta és que el diumenge 14 a migdia (a les 12 h), a l’hora del ball de Gegants, es pengin fotografies o vídeos dels diferents balls de la faràndula amb l’etiqueta #CorpusconfinatOlot.  
 

Revisió del Protocol de la Faràndula
 
Formada per exballadors, historiadors locals, representants de la Comissió de Festes, balladors actuals i l’Ajuntament, la Comissió de la Faràndula va començar l’estiu passat el procés per a la renovació del Protocol. Després de 13 anys en funcionament es va voler posar al dia aquest document per tal de facilitar que més olotines i olotins poguessin ballar la faràndula local.  
 

Amb la renovació del Protocol, es podrà ballar els Cabeçuts i Cavallets un màxim de 3 anys i 7 anys els Gegants (fins ara, una persona podia portar un màxim de 6 anys els Cabeçuts, 6 anys els Cavallets i 10 anys els Gegants). Una trentena de persones s’encarreguen de fer ballar els Gegants, Cavallets, Cabeçuts i Cap de Lligamosques per Festes del Tura i Corpus.  
 
Més de 800 persones són en llista d’espera per a poder fer ballar la faràndula d’Olot i una cinquantena s’han apuntat per fer ballar les figures dels barris. Amb la revisió del Protocol també es va crear una subcomissió per trobar balladors per la faràndula dels barris, una necessitat expressada per diferents associacions de veïns que des de l’Ajuntament es va acordar començar-hi a treballar.   

Participació