La Garrotxa participa en la iniciativa solidària «Omplim els magatzems»

La feina realitzada per les més de quaranta persones voluntàries permetrà elaborar més de cinc mil mascaretes de protecció

Una de les cosidores voluntàries de la campanya «Omplim els magatzems».
Una de les cosidores voluntàries de la campanya «Omplim els magatzems». | @CCGarrotxa.
NacióGarrotxa
20 de maig del 2020
Des que es va iniciar la imposició de l'estat d'alarma arran de la crisi sanitària pel coronavirus, són moltes les persones que han portat a terme iniciatives solidàries a nivell personal, d’entitats o comunitàries, per a intentar donar resposta als efectes derivats del confinament obligat.

Una de les iniciatives a nivell de país que més voluntaris ha aglutinat durant aquests dos mesos ha estat la campanya “Omplim els magatzems”, que compta amb més de 800 persones organitzades arreu. L’objectiu d’aquesta campanya és l’elaboració de material sanitari (mascaretes, pantalles, bates, etc...) per a poder pal·liar la manca de subministrament patit a centres sanitaris i assistencials, sobretot durant les primeres setmanes de la pandèmia.

A aquesta iniciativa ciutadana s’hi han unit persones de diversos sectors professionals de la Garrotxa: personal sanitari, enginyers, experts en tecnologia o persones amb capacitat per a poder cosir.

Algunes persones i organismes de la comarca, coordinades per l’equip d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa han format part d’aquesta iniciativa i han treballat en la preparació de material. Concretament, durant tres setmanes, una vintena de voluntaris de la Garrotxa han tallat el teixit i les gomes elàstiques i han preparat les bosses amb tot el necessari per a confeccionar material de protecció individual, com ara les mascaretes.

A més, a més s’ha pogut comptar amb un total de vint-i-una cosidores. Algunes ja havien participat en altres iniciatives solidàries relacionades amb la costura a la comarca, com són les dones de l’Espai Cosidor de Sant Miquel, les Repuntaires de Mieres i d’altres, que han participat en una acció de voluntariat d’aquest tipus per primera vegada i a títol individual.

La feina realitzada per les més de quaranta persones voluntàries de la Garrotxa permetrà elaborar més de cinc mil mascaretes de protecció, que podran fer servir pels professionals que les necessitin gràcies a la col·laboració del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA), que un cop confeccionades, les esterilitzarà i farà el control de qualitat per a poder utilitzar el material amb totes les garanties.