El Gremi de Marxants critica que Girona només permeti un 25% de les parades de roba a la Devesa

L'Ajuntament avança que estudia solucions, però es remet al BOE

Un marxant ensenyan una peça de roba a un client al mercat de la Devesa de Girona.
Un marxant ensenyan una peça de roba a un client al mercat de la Devesa de Girona. | ANC.
NacióGirona
19 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:34h
Les parades de roba han tornat aquest dimarts al mercat de la Devesa i des del Gremi de Marxants de les comarques gironines han criticat que el govern local només permeti un 25% de les parades habituals.

La secretària de l'associació, Maria Alexandra Cano, ha lamentat que el consistori no els hagi consultat cap proposta i des de l'entitat han arribat a demanar als marxants que no anessin al mercat aquest dimarts perquè consideren que no és viable econòmicament.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Girona ha avançat que aquest dimecres es reunirà amb l'entitat i que ja està treballant amb diverses solucions. De tota manera, el consistori ha recordat que es remet a la normativa escrita al BOE.

De fet, ahir mateix els representants del col·lectiu dels marxants de Catalunya van exigir, en un comunicat, que "tot i que la nostra activitat està regulada pels Ajuntaments, aquests no tenen mai en consideració el sector, i els tècnics es pensen que, des d’un despatx i amb la seguretat del seu sou a final de mes, poden jugar amb el menjar de més de 7.000 famílies autònomes i més de 17.000 treballadors, fent interpretacions del BOE al seu capritx, tal com ha fet la Diputació de Barcelona amb la publicació de la seva Guia per al Suport al Reinici dels Mercats de Venda No Sedentària, que representa un gir de 360º a la interpretació que havia fet una setmana abans, amb un BOE de diferent data però amb el mateix text".