VÍDEOS El Robolot 2020 comença avui les setmanes temàtiques

El certamen de robòtica didàctica es fa en línia a causa de la imposició de l'estat d'alarma i s'allargarà fins el 27 de juny

L'Snap Week del Robolot en línia se celebrarà fins al 24 de maig.
L'Snap Week del Robolot en línia se celebrarà fins al 24 de maig. | @ROBOLOT.
NacióGarrotxa
18 de maig del 2020

La 19ena edició del Robolot s’ha hagut de reinventar a causa de la imposició de l'estat d'alarma i ho ha fet elaborant una edició en línia sense precedents.

El certamen de robòtica didàctica, que es va inaugurar el 9 de maig, s’allargarà fins el 27 de juny omplint així 5 setmanes de contingut. El salt al món digital no ha restat qualitat al certamen, al contrari, tots els experts de Faber que havien de participar en l’edició presencial ho faran igualment en format virtual.

És el cas de John Maloney (co-creador d’Scratch i Microblocks, USA), Dan Garcia (professor de Berkeley - BJC), Kathy Giori (de  Mozilla IoT, USA), Jadga Hügle (investigadora Snap!, Alemanya), Tom Lauwers (BirdBrain, Pennsylvania), Juanjo López (desenvolupador Arduinoblocks) o Nina Coll Rovira (mestra d’Educació Primària – Especialista TAC - Citilab), entre d’altres.  
    
Un portal, totes les activitats
 
La pàgina web robolot.online és la porta d’entrada al Robolot 2020. Des d’allà es pot accedir a tota la informació, activitats, xerrades i tallers. L’objectiu és centralitzar el un sol espai tot el coneixement i contingut que generi l’edició d’enguany.

A la web els participants es poden inscriure i realitzar qualsevol de les propostes programades. Aquest format online trenca qualsevol limitació territorial, fent més internacional que mai el certamen. També fa més accessible el coneixement ja que només cal disposar de temps i un ordinador per poder gaudir de les propostes del Robolot online.  
 

Comencen les setmanes temàtiques
 
Fer un Robolot en línia ha permès ampliar el nombre de dies del certamen. En concret s’ha estructurat en 5 setmanes temàtiques durant les quals els diferents participants interactuaran de manera online entre ells i amb experts d’arreu del món sobre els temes a compartir i treballar. L’acte d’inauguració es va dur a terme el passat 9 de maig a partir d’un vídeo de presentació en el que intervenen algunes de les moltes persones que fan possible el Robolot online.

Aquesta carta de presentació està penjada a la web per tal que tothom que hi accedeixi la pugui veure. El 6 de maig es va començar a posar en marxa la maquinària del Robolot online amb trobades virtuals amb els experts de Faber per tal de deixar a punt les temàtiques i activitats que aniran desgranant els propers dies. Cada setmana, hi haurà un espai de debat temàtic, per compartir experiències, opinions i projectes.  

Avui arrenca la setmana Snap! amb la presentació d’Snap 6 a robolot.online. Es farà una presentació oberta a tothom amb els creadors d’Snap Jens Mönig, Bernat Romagosa i Jadga Hügle. Paral·lelament s’oferirà formació a tots els infants i joves que vulguin aprendre aquest sistema de programació.  

A partir del 25 de maig s’iniciarà la setmana temàtica de de Microblocks amb xerrades i ponències de diferents experts de Faber.  

I el 1r de juny començarà la setmana dedicada a la Impressió 3D. Donada la situació que estem vivint, la temàtica escollida ha estat el Covid-19, proposant així als participants aprendre a elaborar elements com pantalles protectores, salvaorelles, etc. que ajudin al personal sanitari en la lluita contra el virus.