La Marató fa una recaptació final de 14 milions d'euros per a les malalties minoritàries

A la Marató de 2019 el programa va sortir dels estudis de TV3 i Catalunya Ràdio i va fer parada al camp de futbol de la Unió Esportiva Olot i al Pavelló Municipal d'Esports de la capital garrotxina

El resultat final de la Marató del 15 de desembre ha augmentat més de quatre milions d'euros.
El resultat final de la Marató del 15 de desembre ha augmentat més de quatre milions d'euros. | TV3.
NacióGarrotxa
18 de maig del 2020
La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 2019, dedicada a les malalties minoritàries, ha aconseguit una recaptació definitiva de 14.053.915 euros, la segona més alta de la història. El programa –emès el 15 de desembre– va acabar amb un marcador provisional de 9,4 milions, una xifra que ha incrementat amb els 4,6 milions que la ciutadania hi ha aportat fins al 31 de març, quan s'ha tancat definitivament el període de donatius.

Aquest és l'increment més alt que s'ha registrat en les 28 edicions del programa solidari. En aquesta edició la Marató va canviar de format per a trepitjar més territori. El programa va sortir dels estudis de TV3 i de Catalunya Ràdio i es va fer en un autocar, com a plató itinerant, que va recórrer tot Catalunya fent parada al camp de futbol de la Unió Esportiva Olot i al Pavelló Municipal d'Esports de la capital garrotxina.

També, va visitar el Teatre Ateneu de Tàrrega, al Teatre Fortuny de Reus i al Teatre Casino L'Aliança del Poblenou. A més, va comptar amb la col·laboració de les televisions de la Xarxa Audiovisual Local (XAL).

La vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach, ha volgut destacar que "amb l'edició de les malalties minoritàries, que són malalties molt desconegudes pel seu elevat nombre i complexitat, la Marató va evolucionar per acostar-se més que mai a totes les persones que la fan possible, arreu del país, en una gran col·laboració pública". "Aquest esforç ha rebut una resposta excepcional per part de la ciutadania de Catalunya i volem agrair moltíssim cada gest, cada donatiu, cada acció de solidaritat, que avui culmina en aquest marcador definitiu", ha destacat a través d'un comunicat.

Amb el lema "Minories que fan una majoria", La Marató es va emetre durant 6 hores en directe a la ràdio, conduïda per Roger Escapa, i gairebé 18 a la televisió, amb Quim Masferrer acompanyat per Josep Cuní, Mònica Terribas i Jordi Basté. La participació ciutadana va ser una de les grans protagonistes de la jornada. En total es van fer més de 4.000 activitats populars arreu del país que van aplegar més d'1 milió de participants i 5.700 xerrades divulgatives en escoles, biblioteques i centres cívics. A més, 3.400 voluntaris van atendre les trucades de donatius a les seus telefòniques.