1 de 10
mitjans

El cas de la superàvia olotina de 113 anys s'estén a mitjans internacionals

L'ACN, a través de Catalan News, estira el fil de la notícia garrotxina i la col·loca a televisions d’Austràlia, França i Croàcia

Fotograma del noticiari de France.TV amb una imatge de Maria Branyas. | France.tv.
per Xavier Borràs, Olot | 14 de maig de 2020 a les 12:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Hi ha notícies que són bones de fer conèixer arreu, encara més ara, amb l'estat d'alarma, el confinament i la crisi sanitària. És el cas de la notícia que va avançar NacióGarrotxa aquest passat dilluns al migdia, el de l'olotina Maria Branyas, que amb 113 anys, complerts el passat 4 de març a la residència Santa Maria del Tura, ha passat la infecció del coronavirus amb símptomes lleus com els de qualsevol refredat i ha superat la malaltia anomenada Covid-19 amb la glòria d'un sistema immunològic en molt bones condicions.


Just aquests dies, després que l'Agència Catalana de Notícies (ACN) se'n fes ressò a través del canal internacional Catalan News, la notícia ha començat a fer-se conèixer en diversos mitjans internacionals, especialment en televisions d’Austràlia, França i Croàcia, a partir de tweets com aquest. La batejada com "superàvia catalana" té tirada segurament perquè és la persona de més edat de Catalunya que ha superat la Covid-19, per bé que en els mitjans europeus la presentin com una àvia "espanyola" sense ni tan sols fer esment de la ciutat d'Olot, com és el cas del noticiari de la una del migdia de la cadena France TV (vegeu-ho a partir del mínut 00:19).


Aquí sota podeu veure, via Twitter, el ressò que ha tingut la notícia garrotxina en diversos mitjans internacionals: Maria Branyas, nascuda a San Francisco l'any 1907, viu actualment a la Residència Santa Maria del Tura, on en dies passats es van produir dues morts confirmades amb el coronavirus i una dotzena més amb símptomes gripals, però sense confirmar.


La seva filla, Rosa Maria, va explicar que fa unes tres setmanes la seva mare “no es trobava massa bé” i, mitjançant una prova PCR, van saber que havia donat positiu a la Covid-19. Després de dies “d’incertesa” i de “patiment”, la família va respirar alleujada perquè l’àvia de 113 anys ja es troba bé.

L'anciana olotina ha sobreviscut, amb salut i energia, les dues úniques pandèmies que s'han viscut arreu del món els últims cent anys: l'anomenada grip espanyola i l'actual SARS-CoV-2, un de tants coronavirus –que pot causar la malaltia anomenada Covid-19.

 
Participació