coronavirus

La regió sanitària de Girona se situa per sota dels 300 ingressats amb Covid-19

A l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa només hi resten 8 pacients amb aquest coronavirus i un sol professional infectat

per Redacció , 12 de maig de 2020 a les 10:57 |
a l'Hospital d'Olot només hi resten 8 pacient ingressats amb la Covid-19. | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El nombre de persones ingressades amb la Covid-19 als hospitals de les comarques gironines s'ha reduït en 24 hores. Segons les dades de Salut, actualment hi ha 299 hospitalitzats, 21 menys que ahir quan n'eren 320. És el primer cop que a la regió sanitària hi ha menys de 300 ingressats per coronavirus des del 31 de març.

De dissabte a diumenge hi va haver un increment (de 318 a 320) que va trencar la tendència a la baixa des de dimarts passat. Segons les mateixes dades, actualment hi ha 24 pacients en estat greu, un menys que diumenge. També es continuen reduint el nombre de professionals sanitaris contagiats: de 106 a 99 en un dia, set menys.A La Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa les dades també són molt esperançadores, tal com es resumeix aquí:

  • S'ha recuperat 2 professionals més que després dels dies de confinament i haver-se repetit la PCR ja han donat negatiu. En total, 79 professionals s’han pogut reincorporar al seu lloc de treball.
  • Només resta 1 professional positiu infectat i pendent del resultat de la prova
  • Resten 8 pacients ingressats amb la malaltia.
  • S'ha procedit a 1 nova alta de pacient que ha superat la passa durant aquest cap de setmana. En total aquests dies ja s'han donat 105 altes.

Aquest dilluns, la demarcació se situa per primer cop per sota dels 300 hospitalitzats, una situació que no s'havia produït almenys des del 31 de març, el dia que Salut va començar a informar sobre el nombre de pacients ingressats.

De dilluns a dimarts de la setmana passada hi va haver un repunt en les hospitalitzacions que van trencar set dies consecutius de descens. De dimarts a dimecres hi va tornar a haver un descens, que es va mantenir fins al dissabte amb una reducció diària del nombre de persones ingressades per coronavirus. Després de l'increment de diumenge, la demarcació torna a registrar un descens en els ingressos per la covid-19.El dia amb més ingressos per coronavirus a les comarques gironines des de l'arribada de la pandèmia va ser el 5 d'abril, amb 654.

Segons les dades de Salut, actualment hi ha 24 pacients ingressats en estat greu, un menys que ahir. No hi ha hagut cap augment de malalts de gravetat des del dia 29 d'abril, fa dotze dies. La regió sanitària es va situar dissabte amb 26 malalts, una xifra que no es veia des del 22 de març. El màxim de pacients en estat greu a la demarcació durant el pic de la pandèmia va ser el 3 d'abril, amb 108


També per dotzè dia seguit, hi ha menys professionals sanitaris afectats per la pandèmia. Actualment en són 99, set menys que ahir quan n'eren 106. El darrer repunt registrat va ser el 29 d'abril, quan hi havia 283 sanitaris contagiats. El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats.

Salut informarà sobre els casos de contagis nous, defuncions i les altes a la demarcació amb el còmput de tota Catalunya del final del dia.

 

Participació