Catalunya registra 306 morts per coronavirus en les darreres 24 hores

El país ja suma 47.633 casos positius des de l'arribada de la pandèmia

25 d'abril del 2020

Tornen a escalar les defuncions a Catalunya. Salut ha informat a darrera hora d'aquest divendres que ja han mort un total de 9.492 persones per coronavirus a Catalunya, amb 306 defuncions comptabilitzades en les últimes 24 hores. El Govern va iniciar la setmana passada el recompte de defuncions a partir d'un nou mètode, incloent-hi les dades de les funeràries.

Pel que fa als morts en centres hospitalaris, Salut ha informat que han mort 5.558 des de l'arribada de la pandèmia, la qual cosa representa 162 defuncions comptabilitzades en les darreres 24 hores. Les dades dels morts als hospitals venen dels centres i les de morts totals, de les funeràries, per la qual cosa es recullen a ritmes diferents i no tenen perquè ajustar-se exactament.


El ritme d'infectats tendeix a la baixa

Aquest divendres el nombre de nous casos confirmats de la Covid-19 és de 1.004, per a un total de 47633 positius acumulats. D'altra banda, hi ha un total de 92.889 casos possibles d'infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Hi ha  902 persones ingressades de gravetat actualment per Covid-19, i un total de 3.426 han estat greus per la malaltia des que va arribar l'epidèmia. Fins avui s'han produït un total de 27.075 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19, amb 1.091 noves en les darreres 24 hores. La xifra d'altes ha estat superior a la de nous contagis confirmats.

Des que va començar l'epidèmia de coronavirus són 2.711 les persones que han mort en residències de gent gran, segons dades del Departament de Salut. Des de la setmana passada, el departament utilitza dades obtingudes de les funeràries i classifica les morts a partir del lloc de defunció. Anteriorment, englobava les morts de residents en geriàtrics independentment d'on es produïssin, i a partir de dades facilitades per les mateixes residències.

A les residències catalanes, un total de 9.535 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 18.372 són casos sospitosos.