VÍDEO Els TEDAX detonen una bengala de maniobres militars localitzada a la platja de Pals

Una trucada anònima a la Policia Local del municipi ha altertat de la troballa a dos quarts de dues del migdia

La Rambla de Barcelona, epicentre de la diada de Sant Jordi, buida pel confinament
La Rambla de Barcelona, epicentre de la diada de Sant Jordi, buida pel confinament | Martí Urgell
NacióDigital
24 d'abril del 2020
Els Mossos d'Esquadra han localitzat una bengala de maniobres militars aquest divendres a la platja de Pals (Baix Empordà). Una trucada anònima a la Policia Local del municipi ha altertat de la troballa a dos quarts de dues del migdia. De seguida han avisat els Mossos d'Esquadra i la unitat dels TEDAX de Girona s'hi ha desplaçat per desactivar-la.
  Es tracta d'una balisa senyalitzadora de maniobres militars que utilitza la marina francesa. El temporal dels últims dies hauria estirat aquest artefacte fins a la sorra de la platja gironina. La balisa conté diversos productes químics, com ara sofre, i produeix fum i cremades perilloses. Per aquest motiu, els agents l'han desactivat al mateix lloc on l'han trobat.

La Policia Local de Pals ha establert un perímetre de seguretat i una unitat dels Bombers i una altra del SEM s'han desplaçat fins al lloc dels fets de forma preventiva. La maniobra de desactivació ha durat pocs minuts i a tres quarts de cinc de la tarda ja havien aconseguit desactivar l'artefacte.