Neix Suport d'Arrel des de la Xarxa d'Economia Social i Solidària de la Garrotxa

Vol fer visible i facilitar el suport a les iniciatives que ofereixen serveis i productes de manera solidària durant la situació d'emergència provocada per l'estat d'alarma

El projecte garrotxí de Mia's Disseny per a fer mascaretes és un dels que conforma Suport Arrel.
El projecte garrotxí de Mia's Disseny per a fer mascaretes és un dels que conforma Suport Arrel. | @XES_Garrotxa.
NacióGarrotxa
24 d'abril del 2020
Davant la crisi sanitària, social i econòmica provocada arran de la imposicio de l'estat d'alarma per la pandèmia de la Covid-19, l’Economia Social i Solidària (ESS) garrotxina (XES Garrotxa) i catalana no s’atura. En temps de confinament obligat són moltes les iniciatives solidàries que sorgeixen al nostre entorn: projectes que han transformat part de l'activitat econòmica convencional a una altra que, sense esperar res a canvi, reverteix en tota la comunitat. Aquestes iniciatives inverteixen de manera solidària material, temps, diners i energia per al bé comú.

Per a promocionar-ne el coneixement i un retorn des de la comunitat, la XES Garrotxa impulsa dues campanyes: Suport d'Arrel a nivell comarcal i Fons Cooperatiu per l'ESS a nivell nacional.

Suport Arrel

Suport d'Arrel és una campanya ideada i impulsada per la XES Garrotxa per a fer visible i facilitar el suport a les iniciatives que ofereixen serveis i productes de manera solidària durant la situació d'emergència provocada l'estat d'alarma a la Garrotxa.

La campanya es basa en una plataforma web que recull les iniciatives solidàries de la comarca i on es proposa a la població que hi pugui donar suport tot contactant cada una de les iniciatives.  

Tots els projectes que vulguin afegir-se a la plataforma s'han de registrar al web i explicar quina és la seva iniciativa solidària en temps de confinamet. La plataforma també permet que iniciatives d'altres comarques s'hi puguin afegir i té la voluntat de ser un projecte perdurable en el temps un cop acabada la situació actual.

El Fons Cooperatiu

El Fons Cooperatiu de l'ESS és una iniciativa impulsada per un total de 19 entitats de l'Economia Solidària de Catalunya, entre les quals la XES Garrotxa, per a donar suport a les iniciatives que estan articulant una resposta a l'emergència social i sanitària arreu de Catalunya.

Es tracta de contribuir a la sostenibilitat de tots els esforços col·lectius i en aquest cas es dóna suport econòmic a 26 iniciatives que estan cosint mascaretes i bates, fabricant viseres 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per a facilitar el teletreball. Entre aquestes 26 iniciatives escollides sota criteris com l'arrelament al territori, la implicació de la comunitat o la incidència en sectors clau per a fer front a l'emergència hi trobem el projecte garrotxí de Mia's Disseny.

L’objectiu de la primera fase és recollir 60.000 euros, 30.000 euros dels quals els aporta la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Per aconseguir el 50% restant, s'ha obert una campanya de micromecenatge que a hores d'ara ja ha aconseguit aquesta fita i treballa per a captar més recursos i destinar-los a d’altres iniciatives de l’ESS que ho necessitin.

Com connectar-hi?

Suport Arrel
Twitter i Instagram: @XES_Garrotxa #SuportdArrel
Web: suportdarrel.webcoop.cat.

Fons Cooperatiu
Xarxes Socials: @XES_Garrotxa | @XES_cat | #FonsCooperatiuESS
Web: https://ca.goteo.org/project/fons-cooperatiu-front-l-emergencia-social-i-sanita