305 morts per coronavirus en les últimes 24 hores, segons les dades de Salut

67 persones han mort en les darreres hores en centres hospitalaris com a casos positius o com a sospitosos sense confirmar de la Covid-19

18 d'abril del 2020
Les dades de Salut d'aquest dijous
Les dades de Salut d'aquest dijous | ND

El Departament de Salut ha informat aquest divendres a última hora de la nit que a Catalunya ja han mort un total de 7.881 persones per coronavirus des de l'arribada de la pandèmia, amb 305 defuncions comptabilitzades en les últimes 24 hores. Aquesta darrera xifra significa un notable descens respecte a les 479 del dia anterior. El Govern va iniciar dimecres el recompte de defuncions a partir d'un nou mètode, incloent-hi les dades de les funeràries.

Pel que fa als morts en centres hospitalaris, aquest divendres s'hi han sumat 67, molt per sota dels 201 del dia anterior, i la xifra més baixa des del 22 de març. El total acumulat és ara de 4.123.

En contrast, el nombre de casos confirmats de la Covid-19 en l'últim dia puja fortament respecte al dia anterior, amb 1.252 nous contagis (dijous van ser 361), per a un total de 40.988. 




Casos a les residències

Des que va començar l'epidèmia de coronavirus són 2.123 les persones que han mort en residències de gent gran, segons dades del Departament de Salut. amb un increment de 105 aquest divendres. Des de dimecres, el departament utilitza dades obtingudes de les funeràries i classifica les morts a partir del lloc de defunció. Anteriorment, englobava les morts de residents en geriàtrics independentment d'on es produïssin, i a partir de dades facilitades per les mateixes residències.

A les residències catalanes, un total de 6.365 persones han estat confirmades com a  positius de coronavirus i 8.681 són casos sospitosos.

En el nou recompte de dades, Salut distingeix entre defuncions de persones amb un positiu confirmat i persones mortes i sospitoses de patir coronavirus. Així, dels 7.881 morts totals, pràcticament la meitat no tenen un positiu confirmat (3.902) mentre l'altra meitat sí (3.979). En el cas de les residències, la proporció de morts sense confirmar que sí tenien Covid-19 confirmada es multiplica: 549 han donat positiu i 1.574, no.