Un pacient s'escapa de l'hospital Trueta de Girona quan li diuen que té coronavirus

L'home estava visiblement alterat, no va fer cas dels metges, va fugir corrents d'Urgències i va marxar amb cotxe

L'Hospital Trueta de Girona.
L'Hospital Trueta de Girona. | ACN.
NacióDigital
17 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:26h
Un pacient amb coronavirus va escapar aquest dijous de l'hospital Josep Trueta de Girona. L'home va anar a Urgències i, quan les proves van confirmar que tenia la Covid-19, els metges van demanar una ambulància per a traslladar-lo fins al Santa Caterina de Salt (Gironès), el seu hospital de referència, perquè hi ingressés. El pacient, però, visiblement alterat, va dir que volia anar-se'n. Tot i que els metges van insistir-li que no marxés, va acabar fugint corrents i marxant amb el seu cotxe.

Des de l'hospital van alertar els Mossos i també van contactar amb la mare per demanar-li que el convencés. A la tarda, l'home, que té 57 anys, va acabar ingressant voluntàriament al Santa Caterina perquè es trobava malament.

"Greu perill i irresponsabilitat"

L'hospital Josep Trueta lamenta que hi hagi pacients amb coronavirus que s'escapin, perquè "es posen en perill ells mateixos, el seu entorn més proper i la salut pública". El centre subratlla que marxar quan es té la certesa que hi ha contagi per la Covid-19 és "un acte d'irresponsabilitat".

Tot i que l'hospital no pot retenir ningú contra la seva voluntat, els professionals "sempre adverteixen del greu perill que pot comportar la fugida per a la salut, tant la pròpia com la comunitària". A més, també deixen clar al pacient que s'alertarà "de manera immediata" els Mossos d'Esquadra "en tractar-se d'un suposat delicte contra la seguretat i salut pública".

Segon pacient que s'escapa en una mateixa setmana

El d'ahir és el segon pacient amb coronavirus que decideix escapar-se del Trueta amb pocs dies de diferència. Dimarts al vespre, un altre home amb la Covid-19 també va marxar de l'hospital. Una patrulla dels Mossos el va localitzar a casa seva després de rebre l'alerta de l'hospital i se'l va retornar al centre.

L'home, que és gambià, va arribar a urgències al migdia. Un cop es va confirmar que tenia la Covid-19, però, el pacient va dir a l'equip mèdic que no volia ingressar per evitar que la seva família patís. Tot i que els professionals li van explicar els perills que corria, ell va decidir escapar-se. L'hospital va contactar amb un familiar i també va donar alerta als Mossos.