Blanes blinda les sortides del municipi per enxampar persones que marxen de la segona residència

Fins a les 17 hores identifiquen 704 vehicles i interposen una trentena de denúncies

Un dels controls en una de les tres sortides de Blanes
Un dels controls en una de les tres sortides de Blanes | Ajuntament de Blanes
NacióDigital
14 d'abril del 2020
Blanes ha decidit tancar tots els accessos viaris a la ciutat per poder detectar els ocupants de segones residències. Així, qualsevol persona que vulgui sortir del municipi haurà de passar per algun dels tres controls policials que s'han establert i es podrà identificar quins són els veïns que, durant la Setmana Santa, han anat a la segona residència de la ciutat.

Fins a les 17 hores, els agents de la Policia Local han identificat 704 vehicles i han aixecat 30 actes-denúncia. El dispositiu, que durarà fins ben entrada la matinada, ha detectat una disminució en l'afluència des de les 14 hores.

Una mesura que se suma a la impulsada el passat divendres, quan Policia Local i Brigades Municipals van instal·lar obstacles pesants i barreres als camins de sorra dels voltants, així com als vials secundaris de sortida i entrada a la població. L'operatiu s'ha completat aquest diumenge al matí amb la col·locació de les darreres tanques que barren el pas i amb la posada en marxa dels controls policials.

Segons l'Ajuntament, la mesura "contundent" respon al fet que Blanes ha estat un dels llocs on els ocupants de segones residències han obviat el confinament i s'hi han desplaçat. El consistori ha explicat que ho han pogut detectar perquè els veïns han fet denúncies, ho han vist a supermercats o bé amb els cubells d'escombraries, que tal com ha detallat han augmentat els darrers dies.

"Volem que entenguin una cosa: ara mateix Blanes no és un lloc perquè vinguin. Ja arribarà el moment en què puguin fer-ho i gaudeixin amb nosaltres de Blanes, però ara, si s'estimen el nostre poble, s'han de quedar a casa seva", ha dit l'alcalde de la ciutat, Àngel Canosa.

En l'operatiu d'aquest dilluns hi han treballat 23 agents del cos, 14 al torn de matí i 9 al torn de tarda i nit. En un control també hi han participat agents dels Mossos d'Esquadra.