Fiscalia i Generalitat demanen presó per a dos detinguts durant els aldarulls per la sentència de l'1-O

El ministeri fiscal sol·licita nou anys de presó i el Govern tres i mig per a dos joves acusats de desordres públics, atemptat a agent de l'autoritat, danys i lesions lleus

Aldarulls posteriors a la sentència
Aldarulls posteriors a la sentència | Martí Urgell
NacióDigital
09 d'abril del 2020
La Fiscalia ha demanat una condemna de nou anys de presó per a Charaf Fadlaoui i Ibrahim Afkir, de 18 anys i detinguts durant els aldarulls a Girona amb motiu de les manifestacions de protesta per la sentència del judici de l'1-O. La Generalitat sol·licita una pena de tres anys i mig.
Els dos joves estan acusats de desordres públics, atemptat a agent de l'autoritat, danys i lesions lleus. Segons els escrits d'acusació, els joves van participar en les protestes de la matinada del 17 d'octubre del 2019 prop de la plaça Sant Pere i van llançar pedres contra una furgoneta dels Mossos d'Esquadra. Un fet que els dos acusats sempre han negat.

Tots dos són nascuts al Marroc i la Fiscalia sol·licita la seva expulsió de l'estat espanyol quan compleixin dues terceres parts de la pena. El ministeri fiscal també demana que cadascun d'ells pagui 7.200 euros de pena multa i una indemnització conjunta de 900 euros.

El grup de suport als dos joves acusa la Fiscalia de "sobredimensionar" la causa i de demanar penes "injustificades". El col·lectiu també retreu a la Generalitat el seu "doble paper". "Tot i que el seu Govern ens ofereixi discursos pomposos sobre l'amnistia dels presos, ens la trobem de cara fent d'acusació particular", lamenten. El grup de suport, a més, insta el Govern a no "doblegar-se" davant els "interessos corporatius" dels Mossos d'Esquadra i a retirar l'acusació.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat la postura de la Generalitat argumentant la "responsabilitat" de l'executiu de "defensar" els agents dels Mossos d'Esquadra que haurien patit lesions lleus.