Catalunya suma 107 morts per coronavirus en les últimes 24 hores, la xifra més baixa des del 23 de març

El Departament de Salut informa de 1.396 nous casos i 813 pacients donats d'alta en l'últim dia

09 d'abril del 2020
El coronavirus a Catalunya, en dades.
El coronavirus a Catalunya, en dades. | ND
Nova xifra per a l'esperança, en el còmput diari de defuncions per coronavirus a Catalunya.. El Departament de Salut ha informat aquest dimecres de 107 noves víctimes mortals en les 24 hores, la xifra més baixa des del passat 23 de març. La dada arriba després que, en els darrers dies, s'hagi observat una tendència a la baixa continuada en el nombre de morts, lluny dels rècords negatius de la setmana passada. En total, 3.148 persones han perdut la vida des que va arribar la pandèmia a Catalunya.

Així, la xifra d'aquest dimecres és notablement inferior als 133 del dia anterior, i queda ja a molta distància dels 262 de dilluns de la setmana passada, (rècord absolut de tota l'epidèmia) o les més de 240 de dimecres i dijous passats.


Pel que fa als positius, s'han detectat 1.396 nous casos, una de les xifres més baixes dels darrers dies. Des de l'inici de la pandèmia, el territori català ha sumat un total de 31.043 infectats. 5.020 d'aquests són professionals sanitaris.

Les dades més positives arriben gràcies els 13.063 pacients de Covid-19 que ja han rebut l'alta des de l'inici de la pandèmia. En les últimes hores s'han comptabilitzat 813 persones que han superat la malaltia, la meitat que ahir dimarts, que va ser el primer cop que es van sumar més altes que nous contagis.


Arran de l'aixecament del perímetre policial que blindava la conca d'Òdena, el Departament de Salut ja ha informat que no facilitarà més dades específiques dels efectes de la pandèmia a la zona.