1 de 10
Faràndula

Olot Cultura engega una campanya per a trobar balladors de la Faràndula als barris

Tothom qui tingui ganes de portar-ne alguna de les peces pot inscriure’s al formulari habilitat al web

Una de les figures de la Faràndula dels barris d'Olot. | Martí Albesa.
per NacióGarrotxa, Olot | 9 d'abril de 2020 a les 10:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Algunes associacions de veïns d’Olot han de fer veritables esforços per a trobar balladors per a les seves figures de la Faràndula. No és fàcil trobar persones que vulguin portar els gegants, els capgrossos o altres elements festius en determinats barris de la ciutat. És per això que des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Olot s’ha iniciat una campanya per a trobar-ne balladors.

Així, doncs, tothom qui tingui ganes de ballar alguna de les peces pot apuntar-se al formulari que s’ha habilitat al web d'Olot Cultura. En el moment d’inscriure’s cal posar-hi el nom i els cognoms, l'adreça de correu electrònic, el telèfon i el barri. La persona interessada pot triar si només vol ballar la Faràndula del seu barri en qüestió o si no li fa res ballar la de qualssevol dels barris de la ciutat, sempre i quan li vagin bé les dates.


A més, des de l’Institut de Cultura també es trucarà a les persones que actualment estan apuntades a la llista d’espera per a ballar els cabeçuts i cavallets d’Olot i demanar-los si també es volen apuntar a ballar la Faràndula dels barris. L’Institut de Cultura gestionarà aquesta nova llista de possibles balladors i anirà contactant els interessats a mesura que els barris de la ciutat necessitin portadors per a les seves peces.

El regidor de Festes i adjunt a Cultura, Agustí Arbós, subratlla que "d’aquesta manera es compleix el compromís adquirit l’estiu del 2019 d’ajudar les associacions de veïns d’Olot que estaven preocupades per la dificultat de trobar balladors”.


Si us hi animeu i voleu participar-hi heu d'omplir aquest formulari.

Agilitació de la llista d’espera de la faràndula olotina


Un altre dels compromisos adquirits per l’equip de govern era treballar per a reduir la llista d’espera de la faràndula de la ciutat. En aquesta línia, es va aprovar la revisió del Protocol de la faràndula en el ple municipal telemàtic del 27 de març passat, en què es va reduir els anys que es pot ballar els cabeçuts i els cavallets.


Fins ara, el Protocol marcava que una persona podia ballar un màxim de sis anys els cabeçuts, sis anys els cavallets i deu anys els gegants. Ara, amb la renovació acordada al ple s’estableix que es podrà ballar un màxim de tres anys els cabeçuts i els cavallets, mentre que en el cas dels gegants el màxim se situarà en set anys.

 

 

Participació