Més de 125 persones s’han inscrit a la Xarxa de Voluntariat d’Olot

Els ajuntaments de la comarca junt amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci d’Acció Social la posen a disposició dels ciutadans que necessitin ajuda

Uns voluntaris organitzen borses d'aliments a Olot.
Uns voluntaris organitzen borses d'aliments a Olot. | @acciocomunitari.
NacióGarrotxa
06 d'abril del 2020
Davant la situació de confinament i per a preveure com donar resposta a futures necessitats derivades de la Covid-19, els ajuntaments de la comarca junt amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci d’Acció Social han creat una Xarxa de Voluntariat. Cada municipi ha posat a disposició de la ciutadania una borsa per tal d’ajudar les persones de la comarca que ho necessitin.

A Olot, més de 125 persones ja s’han apuntat a la Xarxa de Voluntariat. De moment, s’han fet vint tasques, sobretot per ajudar a preparar lots d’aliments al Centre de Distribució d’Aliments o per a recollir lots de menjar i butà i dur-los a diferents domicilis.

Molts d’aquests voluntaris continuen donant suport a les persones que han conegut portant-los aliments i per tant, ja han creat una relació que va més enllà que la de fer una tasca puntual. S’inicien relacions noves entre veïns i això de ben segur que serà molt positiu i profitós també en un futur. Aquesta borsa durarà només mentre la situació de confinament i emergència es mantingui i la utilitzem en aquells casos en què no cal que la tasca la faci un professional.

L'Ajuntament d'Olot va posar en marxa aquesta xarxa de voluntaris la segona setmana de març. Les persones interessades només cal que omplin aquest formulari, on indicaran el nom i cognoms, l'edat, el DNI, el telèfon de contacte, l'adreça de correu electrònic, la professió i la disponibilitat horària

Des del Consorci d’Acció Social destaquen que, en moments com l’actual, es pugui posar en valor el bon veïnatge: la relació amb la persona que viu al costat de casa, el suport quan és necessari i l’“Hola, com esteu? Necessiteu res?”.

També volen aprofitar moments com aquest per reforçar els vincles, la xarxa i la solidaritat entre veïns i activar allò que ja existeix des de temps immemorials i que té a veure amb la relació dels que compartim un espai físic: una escala, un carrer, un edifici...

Més enllà d’aquesta iniciativa se n’estan donant moltes que tenen l’objectiu de tenir cura d'aquells que més estimem: es telefona als que estan sols, es compra per al veí o es mantenen converses entre balcons. Som una societat solidària i col·laboradora i això es fa evident en tots i cadascun dels petits gestos que veiem diàriament, com es demostra entre les diverses xarxes creades, o ja existents, de suport mutu i d'intercanvi o troc, atàviques en el caràcter dels catalans.