1 de 10
coronavirus

Noel impulsa un projecte per a fer un respirador amb control electrònic

L'empresa càrnia de Sant Joan les Fonts no entra a valorar un arxiu d'àudio, difós a través de les xarxes, on un membre de la companyia parla negativament de la gestió dels processos d’homologació dels aparells

El respirador que fabrica Noel ha de passar els processos d'homologació. | Arxiu NG.
per Xavier Borràs, Olot | 3 d'abril de 2020 a les 12:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup d’alimentació Noel, amb seu a Sant Joan les Fonts (Garrotxa), ha impulsat el desenvolupament d’un prototip de respirador per ajudar a pal·liar la manca d’aquests dispositius, que són fonamentals en el tractament de molts dels afectats per la Covid-19.

L’aparell, dissenyat per membres del departament d’Enginyeria i Manteniment de Noel, permet el control electrònic de la inspiració d’aire en els pulmons. En aquests moments, el prototip es troba en procés de validació tant tècnica, com mèdica, i un cop superada aquesta fase i si s’obté l’homologació, podria començar a fabricar-se i a distribuir-se properament.


Conscients de la gravetat i l’excepcionalitat del moment que estem vivint, Noel ha posat en marxa diferents iniciatives de suport a la cadena sanitària. Entre elles, la donació de prop de 21.000 equips de protecció individual (EPI), així com la cessió d’una impressora 3D i de bobines de material plàstic PET que permetran la fabricació de 51.000  pantalles facials de protecció, que ja s’estan distribuint en diferents centres hospitalaris i cadenes de producció.

És en el marc d’aquesta contribució solidària que Noel ha decidit posar en marxa el disseny d’aquest respirador electrònic. En aquest sentit, la companyia espera que la iniciativa pugui ser aviat una realitat, així com també tots aquells altres projectes que en la mateixa línia estan sorgint a través de diverses empreses i col·lectius de la resta de l’Estat.


Sobre l’àudio difós a les xarxes socials

En referencia a l’àudio que ha estat difós a través de les xarxes on un membre de la companyia fa valoracions sobre la gestió dels processos d’homologació dels respiradors, Noel vol fer constar que:


1. Aquestes valoracions han estat emeses en l’àmbit privat i en cap moment realitzades amb la voluntat de transcendir a l’àmbit públic.

2. Mantenint-nos en aquesta voluntat, Noel no té cap comentari ni cap declaració a fer sobre el contingut d’aquestes valoracions.

3. Noel dóna suport a tots aquells projectes que, com el seu, busquen alternatives per produir material sanitari com son els respiradors, perquè puguin ser una realitat el més aviat possible i contribueixin en la resolució de la crisi provocada per la COVID-19.

Aquí podeu sentir l'àudio referit.
 


 

 

Participació