El projecte europeu ASSIST crea una comunitat virtual per a l’estalvi energètic domèstic

La impulsa, entre altres entitats, l’associació Ecoserveis, una consultora estratègica sense ànim de lucre, per a saber si paguem de mes en els rebuts de gas o com entendre les factures dels subministraments elèctrics

EcoDiari
01 d'abril del 2020
La comunitat s'adreça especialment a persones en situació de vulnerabilitat energètica.
La comunitat s'adreça especialment a persones en situació de vulnerabilitat energètica. | @Ecoserveis.
El projecte europeu ASSIST promou la creació d'una xarxa d'agents energètics per a oferir acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat energètica, amb l'objectiu d'afavorir la seva participació activa i autònoma com a usuaris d’energia domèstica.

Per a facilitar el contacte entre actors clau, s'ha creat la comunitat virtual ASSIST a Facebook. L'espai pretén esdevenir el punt de trobada entre persones en situació de vulnerabilitat o pobresa energètica i, en general, entre el conjunt de la ciutadania i els agents energètics d’ASSIST. Inclou recursos útils per fer un ús més eficient de l'energia domèstica i estalviar diners en les factures de l'electricitat i el gas.

Aquesta iniciativa la impulsa, entre altres entitats, l’associació Ecoserveis, una consultora estratègica sense ànim de lucre, amb l'objectiu de fer saber si paguem de més en els rebuts de gas o com entendre les factures dels subministraments elèctrics.
 

La comunitat s'adreça especialment a persones en situació de vulnerabilitat energètica. Foto: @Ecoserveis.


Comunitat Virtual ASSIST

A més de posar al seu abast vídeos i altres recursos informatius, la Comunitat Virtual ASSIST permet als usuaris establir contacte directe amb els agents energètics, els quals podran atendre i respondre els principals dubtes sobre energia a casa.

Hi ofereix recursos pràctics com el manual per a la gestió energètica de la llar, una eina dissenyada perquè les famílies portin un control fàcil de l’energia emprada a casa i que inclou consells sobre:

•    els tipus de contractes;
•    els comptadors;
•    la factura;
•    els ajustos de potència;
•    la discriminació horària;
•    el bo social.

Els usuaris també podran conèixer totes les recomanacions necessàries per a mantenir la llar a les temperatures adequades i trobar-s’hi més a gust tant a l’estiu com a l’hivern.

Com participar en el sorteig de Facebook?

Amb la Comunitat Virtual d’ASSIST, a més de trobar resposta als dubtes sobre electricitat i calefacció, també es poden guanyar premis molt útils per a millorar l’eficiència energètica de casa i estalviar diners en les factures.

Participar-hi és molt fàcil. Només cal:

1.    Feu m’agrada a la pàgina de la comunitat virtual.
2.    Comentaeu un dels continguts i etiquetar-hi dos contactes.

Si voleu més informació, adreceu-vos a [email protected].