Dipsalut lliura 30.000 màscares per a protegir el personal de serveis essencials

Es tracta de protectors no quirúrgics que es distribueixen en els municipis de la demarcació per als treballadors socials, de geriàtrics, policies locals, brigades i altres professionals d'atenció directa

Deu mil d'aquestes màscares han estat confeccionades per tallers especialitzats.
Deu mil d'aquestes màscares han estat confeccionades per tallers especialitzats. | @Dipsalut.
NacióGirona
31 de març del 2020
Actualitzat a les 11:58h
L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) ha comprat més de 30.000 màscares de seguretat reutilitzables, confeccionades amb teixit antivíric homologat. Les està enviant als ajuntaments de la demarcació i als serveis socials comarcals per tal de pal·liar la manca de material de protecció per als professionals d'atenció directa.
 
10.000 d'aquestes màscares han estat confeccionades per tallers especialitzats. Les altres 20.000, les han cosides voluntaris de Mascaretes Solidàries Girona, coordinats per l'Escola de disseny de moda Qcostura i l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) de Girona. Els materials per a elaborar-les s'han comprat a un fabricant de roba tècnica per a quiròfans i sales blanques.
 
El primer lliurament del material sanitari s'ha fet aquest divendres 27 de març. Dipsalut ha lliurat 12.000 màscares als serveis socials de consorcis, consells comarcals i ajuntaments de la demarcació. Serviran per protegir treballadors socials, d'atenció domiciliària, de residències i geriàtrics i altre personal de primera línia d'atenció.
 
La resta de protectors facials es distribuirà en el decurs d'aquesta setmana, entre els ajuntaments gironins. Seran per a policies locals, serveis de neteja viària, brigades i altres professionals municipals dels serveis essencials. Es porten a cada municipi perquè se'n pugui fer ús al més aviat possible.
 
L'Organisme està treballant per a una nova compra d'altres materials també necessaris, com guants, vestits de protecció i pantalles.