coronavirus

La Covid-19 s'escola a la residència Mare de Déu del Tura d'Olot

Dels set ancians morts darrerament, un va donar positiu al test de coronavirus i cinc més van patir, entre d'altres, símptomes gripals

per Xavier Borràs , Olot, 25 de març de 2020 a les 19:52 |
El jardí de la residència Mare de Déu del Tura a Olot. | Arxiu NG.
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El coronavirus que produeix la Covid-19 s'ha escolat a la residència geriàtrica Mare de Déu del Tura d'Olot, situada al número 5 del passeig d'en Blay: durant aquests dies han mort set residents a la institució, un a l'Hospital d'Olot i sis a la pròpia residència. D'aquestes sis persones, una va donar positiu en la prova del coronavirus i les altres cinc presentaven una simptomatologia similar, habitual en els estats gripals o de pneumònia.

Addicionalment, ahir va rebre l'alta un dels residents ingressats a l'Hospital comarcal, que va ser traslladat a la residència, i, també, un altre resident que era a l'àrea d'aïllament. La persona que continua ingressada a l'Hospital d'Olot roman estable.


De fet, a finals de la passada setmana es van derivar tres residents a l'Hospital d'Olot perquè presentaven símptomes similars dels de coronavirus, que posteriorment es van confirmar com a positius.

Des del moment de la derivació, la residència ha aplicat mesures de prevenció i seguretat extraordinàries, addicionals a les ja emeses per la Generalitat de Catalunya també aplicades, i ha treballat amb permanent i total coordinació amb les autoritats sanitàries. Entre les més importants hi ha l'habilitació de dues zones d'aïllament especialment equipades per atendre els residents que presentin simptomatologia compatible amb el coronavirus, així com la realització amb càrrec al propi centre, de la prova de la Covid-19 a la totalitat del personal del centre.


En aquests moments, els treballadors que van donar positiu en la prova resten aïllats al seu domicili, i es preveu que la seva reincorporació sigui gradual. Tanmateix, s'ha dut a terme gestions per a mantenir dotada la plantilla de forma suficient i continuar vetllant amb la mateixa calidesa i qualitat a tots els residents.

Volem aprofitar per agrair a les famílies la confiança que ens demostren, les mostres d'ànim i suport que ens estan transmetent, i dir-los que tot l'equip de professionals està implicat al màxim per cuidar dels seus familiars.


Per últim, volem també fer un especial agraïment a tots els treballadors i treballadores de la Residència per la professionalitat, compromís i voluntat de servei que estan mostrant en aquests moments tan difícils. 

 

Participació