L'Ajuntament d'Olot celebrarà el primer ple telemàtic aquest divendres

La Corporació municipal manté l’activitat gràcies al teletreball

Per primera vegada el ple es farà de forma telemàtica i en un divendres.
Per primera vegada el ple es farà de forma telemàtica i en un divendres. | Martí Albesa.
Redacció
25 de març del 2020
Amb l’aprovació de les mesures establertes per part de la Generalitat de Catalunya i la declaració de l’estat d’alarma per part del govern espanyol, l’Ajuntament d’Olot ha determinat un seguit d’actuacions en l’àmbit municipal amb l’objectiu de prevenir la propagació de la pandèmia d'aquest coronavirus.

Amb l’objectiu de continuar avançant en els projectes de ciutat, aquesta setmana tindrà lloc el ple d’aquest mes de març. La convocatòria serà aquest divendres 27 de març a les nou del matí –quan, habitualment, es feien els dijous al vespre– i la sessió plenària serà, per primer cop, telemàtica.

Aquest primer ple telemàtic té caràcter extraordinari ja que el que s'havia de celebrar dijous passat es va haver d’ajornar (consulteu l'ordre del dia aquí) i el darrer ple ordinari es va fer el passat 20 de febrer.

Els 21 regidors de l’Ajuntament d’Olot prendran part de la sessió que, per primera vegada a la història de la Corporació, no serà presencial. La disposició addicional tercera del Decret Llei 07/2020, de 17 de març, de mesures urgents en matèria de contractació pública estableix que els òrgans poden constituir-se, convocar i celebrar sessions, adoptant acords i remetre actes a distància, quan concorrin situacions de força major o greu risc col·lectiu com l’actual estat d’alarma.
 
Teletreball municipal

Tot i que s’ha restringit l’atenció presencial, l’Ajuntament ofereix atenció telefònica a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (de dilluns a divendres de 8 a 14h al 972 279 101) i la resta de dies i durant les 24h al 972 979 133 de la Policia Municipal. Les gestions també es poden realitzar via telemàtica de forma ininterrompuda mitjançant el lloc web de l’Ajuntament d’Olot.
 
Per tal de poder mantenir l’activitat municipal, el personal de l’Ajuntament i els organismes autònoms treballen de forma telemàtica. Les diferents Àrees i Serveis  continuen realitzant la seva activitat gràcies al teletreball. Des de l’Àrea d’Informàtica s’ha posat en marxa un dispositiu que permet als treballadors municipals treballar des de casa i estar en connexió amb les dependències municipals, amb què la Corporació pot continuar activa.