Segon mort a la Garrotxa pel Covid-19

Actualment, hi ha confirmats per l'Hospital d'Olot 40 infectats, 13 dels quals hi són ingressats, amb la bona nova que un d'ells ja ha estat donat d'alta

Nous llits i equipamentss a la unitat de reanimació de l'Hospital d'Olot.
Nous llits i equipamentss a la unitat de reanimació de l'Hospital d'Olot. | @salutcat.
NacióGarrotxa
25 de març del 2020
La pandèmia del coronavirus Covid-19 ha causat la mort d'una altra persona –d'edat avançada i amb patologies prèvies– aquesta passada matinada a l'Hospital d'Olot, amb que ja són dues les persones que han traspassat per aquesta infecció, ja que un primer pacient va morir el passat 21 de març.

La Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa informa que pot confirmar sis nous casos d'infectats per aquest coronavirus a la Garrotxa i que s'ha cursat la primera alta hospitalària d'un un pacient ingressat amb Covid-19, ja que la seva evolució era favorable i pot continuar el control i el tractament a domicili.

Actualment, doncs, el nombre d'infectats és com segueix:
  • 1 alta d'un pacient amb Covid-19;
  • 13 pacients ingressats;
  • 24 professionals de la Fundació amb COVID-19, tots a domicili i fent el seguiment que indica el protocol;
  • 2 èxitus, un la matinada de dimarts 24 de març i l'altre la matinada de dissabte 21 de març.
Cal tenir en compte que aquestes dades no reflecteixen la realitat de casos a la comarca, ja que des de fa uns dies i segons indica el protocol, només es fa el test per detectar positius de coronavirus als professionals sanitaris i pacients que presentin una simptomatologia greu.

Noves mesures organitzatives

Aquest mig matí la Fundació de l'Hospital d'Olot, per a fer front al coronavirus SARS-CoV-2, ha decidit preparar l'àrea de reanimació de quiròfan com a unitat de crítics en cas que sigui necessari. Es preveu poder-hi atendre 4 pacients.

Tal com s'ha explicat des de la Regió Sanitària de Girona, la gestió de l'atenció als pacients crítics recaurà sobre el Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, que controlarà a quin dispositiu s'ingressa cada pacient.

L'Hospital d'Olot, igual que els altres hospitals comarcals de la Regió (Palamós, Figueres, Blanes, Calella i Campdevànol), ha fet adaptacions internes per a poder atendre pacients més greus, concretament a la zona de reanimació.

L'atenció directa d'aquests pacients al centre la faran bàsicament els professionals d'anestèsia i el bloc quirúrgic.