El Govern ordena una distància mínima d'1,5 metres entre treballadors pel coronavirus

La mesura entra en vigor juntament amb el certificat de confinament

Un treballador protegit amb mascareta descarrega un camió
Un treballador protegit amb mascareta descarrega un camió | Adrià Costa
23 de març del 2020
El Govern ha decretat aquest diumenge que, en els centres de treball que encara estiguin oberts tot i la situació de confinament pel coronavirus, la distància mínima entre treballadors ha de ser d'un metre i mig. Aquesta mateixa distància mínima s'aplicarà també als clients. El president Quim Torra ja havia avançat aquesta mesura en compareixença televisada al migdia, i al vespre l'ha publicat el DOGC.
 
Per altra banda, la Generalitat també ha activat un certificat d'autoresponsabilitat per als desplaçaments mentre duri el confinament. El document, que es pot descarregar per internet i fins i tot es pot omplir online (la qual cosa et permet no portar-lo a sobre), s'ha fet efectiu a partir de les 00.00h d'aquest dilluns. Està inspirat en el model que s'utilitza a França per controlar els desplaçaments.

Si vols conèixer els detalls del certificat, clica en aquest enllaç a continuació: 


Distància amb excepcions

La resolució sobre la distància a la feina estableix que "la separació entre treballadors i treballadores, així com amb les persones usuàries amb les quals interactuïn, haurà de ser d'un metre i mig de distància, d'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries".

Aquesta limitació exclou aquells treballadors que "per raó de la seva activitat s'entén que han de prestar els seus serveis a distàncies inferiors, com els casos de professionals sanitaris, de la xarxa de serveis socials o dels cossos i forces de seguretat de l'Estat".
 

Resolució del Govern by naciodigital on Scribd