coronavirus

La Regió Sanitària Girona reorganitza els llits dels hospitals per augmentar la capacitat assistencial

S’ha planificat una estratègia amb el sector públic i privat per a fer front al previsible augment de casos de SARS-CoV-2

per NacióGirona, Girona | 22 de març de 2020 a les 10:24 |
L'hospital Josep Trueta de Girona. | EP.
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Regió Sanitària de Girona ha previst fer una reorganització de la capacitat d’hospitalització a la demarcació per fer front a l’augment de casos de SARS-CoV-2. Aquesta estratègia es basa en el treball conjunt dels hospitals i centres sociosanitaris del Sistema de Salut de Catalunya, les clíniques privades i altres equipaments.  
 

Tots els hospitals del SISCAT (Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya) a Girona estan augmentant la seva capacitat de llits convencionals, i també s’hi ha incorporat els centres privats com són la Clínica Bofill, la Clínica Onyar i la Clínica Santa Creu de Figueres. Aquests darrers centres ja estan a disposició i avui mateix s’han començat a derivar pacients del Centre Sociosanitari la República a la Clínica Bofill per tal de poder augmentar la capacitat de resposta  de l’Hospital Santa Caterina de Salt per atendre pacients.
 

Els centres del SISCAT i els centres privats també estan adaptant les seves estructures per poder disposar de llits amb ventilació mecànica i atendre els pacients més greus, com també l’Hospital Trueta, el Santa Caterina i la Clínica Girona estan adaptant nous llits hospitalaris per poder incorporar-los com a llits d’UCI.
 

També s’estan treballant opcions per atendre pacients en altres equipaments com ara hotels o similars que s’espera que es vagin concretant properament.
 
Aquesta reorganització comportarà que els professionals sanitaris d’aquells centres sanitaris o serveis que tinguin una davallada d’activitat, puguin donar suport als centres que ho necessitin.


 

Participació