Ja no es permet anar a tenir cura de l'hort si es fora del domicili

Fins ara no hi havia una norma específica, però el CECAT hi respon negativament, per bé que la mesura no afecta els petits horts particulars o jardins adjunts a les cases

Alls, pèsols i faves en un hort particular a la Garrotxa.
Alls, pèsols i faves en un hort particular a la Garrotxa. | Foto: Xavier Borràs.
NacióGarrotxa
22 de març del 2020
Qui tingui un hort particular no pot anar a plantar, ni a regar, ni a tenir-ne cura, ni a recollir-ne els fruits, segons una resposta directa que ha donat el Centre de Coordinació operativa de Catalunya de Protecció Civil (CECAT) a la bateria de preguntes que reben periòdicament sobre les afectacions del confinament per a evitar la propagació del coronavirus.

"Puc anar a l'hort?", feia la pregunta: I la resposta del CECAT és: "No en el cas d'un hort particular, no professional. Sí, en cas que sigui l'activitat professional".

De fet, aquesta nova resposta ja s'inclou en la nova versió, d'ahir mateix, de Preguntes sobre les restriccions d'activitats per la Covid-19 del CECAT (en blau hi ha les noves preguntes i respostes).

D'aquesta manera queda resolta l'ambigüitat que existia fins ara ja que no hi havia una normativa específica per a aquests casos, i que es resolia permetent el trajecte fins a l'hort i la seva cura sempre que ho fes una sola persona.

Ara, amb la resposta a aquesta pregunta, a la qual tenen accés totes les policies de Catalunya, estarà prohibit el trajecte fins a l'hort i treballar-hi.

Aquesta mesura, però, no afecta els petits horts particulars o jardins adjunts a les cases, ja que segons les restriccions del CECAT en poden fer ús les persones que resideixen al domicili.