Besalú confia que els seguidors de «Westworld» visitaran la vila un cop passi el coronavirus

Veïns del poble fan fora un grup de turistes francesos que pretenia visitar el call jueu ahir al migdia

<un moment del rodatge de «Westworld» a Besalú.
<un moment del rodatge de «Westworld» a Besalú. | ACN.
NacióGarrotxa
16 de març del 2020
Aquest dilluns s'estrena a Catalunya i a l'Estat espanyol la tercera temporada de Westworld, una sèrie de la plataforma HBO. El maig de l'any passat es van rodar algunes escenes a Besalú (Garrotxa), tot generant una grossa expectació pels mitjans desplegats i la participació de figurants de la zona.

Ara l'estrena del primer capítol ha enganxat el municipi en plena crisi del coronavirus. Des de l'Ajuntament, però, confien que els turistes interessats a trepitjar els diferents escenaris vindran un cop finalitzi l'emergència i es pugui ampliar així l'atractiu turístic d'una vila coneguda pel seu passat jueu.

"No ens preocupa perquè ara cal centrar els esforços en el coronavirus i cal respectar allò que ens van dient i, més endavant, tothom qui vulgui venir o retornar serà molt benvingut", explica la regidora de Promoció Econòmica de Besalú, Fina Surina. I recorda que en plena situació d'alarma "no pertoca fer turisme, ni visites ni tot allò que ens han dit que no podem fer".

Precisament, ahir, uns veïns del poble van fer fora un grup de turistes francesos que havien arribat en autocar a la vila i que passejaven pel centre, tot incomplint les normes de seguretat decretades pel Govern i el propi municipi.

La plaça de l'església de Besalú (Garrotxa) envaïda pels soldats nazis és una de les seqüències que apareixen en el primer capítol de la tercera temporada de Westworld,una sèrie de ciència ficció produïda per la plataforma nord-americana HBO.

El primer capítol s'ha estrenat aquest dilluns i ja està disponible en línia. Experiències com la sèrie Joc de Trons, rodada fa uns anys a Girona, han demostrat que generen un tipus de turisme que vol passejar-se pels espais que han vist a la pantalla. I Besalú també confia en aquesta oportunitat.


Aquest dilluns al municipi només hi havia oberts els establiments autoritzats per les autoritats. És el cas de la Fleca Descamps, que aquests dies només obrirà el matí. Una treballadora ha explicat que després de dos dies "més forts" de feina, avui l'activitat ha estat l'habitual per un dilluns. "La gent sembla que ja està mentalitzada o potser és que tenen el congelador ple", ha dit.

D'altres en canvi, han vist com l'activitat s'ha aturat del tot. Un dels afectats per la crisi del coronavirus és l'hotel Els jardins de la Martana. La gerent de l'hotel, Ana Segura, explica que els han cancel·lat totes les reserves previstes aquests dies. Entén que és una situació d'emergència però es queixa que la seva activitat ha quedat fora dels establiments que han de tancar.

"S'han tancat bars i restaurants però hotels no han dit res", afegeix. I això els suposa un maldecap per gestionar aquesta crisi perquè no es poden acollir a la normativa. Per afrontar aquesta situació, s'han repartit torns entre els treballadors perquè vinguin unes hores a fer tasques de manteniment tot assegurant les condicions de seguretat per evitar possibles contagis.