Detenen un jove que feia servir receptes falsificades amb un tampó sostret a Olot

La investigació continua oberta per a esbrinar si volia utilitzar aquests productes per a fabricar drogues de disseny

Les receptes falsificades que feia servir el jove en diferents farmàcies del Baix Empordà.
Les receptes falsificades que feia servir el jove en diferents farmàcies del Baix Empordà. | @mossos.
NacióGarrotxa
11 de març del 2020
 Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove per utilitzar receptes falsificades, amb un tampó sanitari sostret a Olot el passat mes de novembre, per a obtenir medicaments en farmàcies del Baix Empordà.

Es tracta d'un home de 33 anys i veí de Blanes (Selva) a qui s'ha arrestat per delictes contra la salut pública, falsificació de documents i estafa. La investigació policial continua oberta per a esbrinar si l'arrestat pretenia destinar els medicaments aconseguits fraudulentament a elaborar drogues de disseny. El detingut ha quedat en llibertat provisional després de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà.

Els fets van iniciar-se el 6 de març a la tarda, quan els agents de la Policia Local de Palamós van alertar els Mossos que en una farmàcia de la població un home havia intentat aconseguir un medicament amb receptes falsificades. Els mossos van veure que es tractava d’un producte molt específic, emprat habitualment per a elaborar substàncies estupefaents. Precisament, per la seva composició i efectes no es pot obtenir sense recepta mèdica.

També, van comprovar que la mateixa persona havia provat d’aconseguir aquell medicament de manera fraudulenta en farmàcies de diferents municipis baixempordanesos. A més de Palamós, també ho havia intentat a Vall-llobrega, Mont-ras, Palafrugell i Pals.

Arran d'aquest fet es va muntar un dispositiu per a localitzar l’home i, cap a les vuit del vespre, una patrulla de paisà va trobar-lo quan circulava lentament amb un vehicle per davant d’una farmàcia de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Quan va adonar-se de la presència dels agents, l'home va accelerar bruscament i va fugir del lloc. No obstant això, diverses dotacions policials van aconseguir interceptar-lo a la població de Jafre, a la mateixa comarca.

A l’interior del vehicle hi van trobar quatre receptes falsificades, amb les quals hauria aconseguit uns 600 comprimits –totes ressenyades amb un tampó sanitari sostret a Olot el passat mes de novembre– i dues caixes d’aquest medicament. A més, també es va constatar que havia encarregat catorze caixes, amb 840 comprimits, pendents de recollir en una farmàcia de Pals.

La investigació continua oberta per a esbrinar si el detingut podria destinar els medicaments aconseguits fraudulentament a elaborar drogues de disseny, concretament una substància estupefaent anomenada Karkubi, que sembla que és molt consumida al Marroc, d'on és originari el jove detingut.

Els Mossos van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, falsificació de document públic i estafa. El jove, amb antecedents penals, va passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.