Ple de l'Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona aprova el primer codi ètic dels càrrecs electes i de confiança del consistori

L’acord s’ha pres durant el Ple municipal ordinari d’aquest dillun

per NacióGirona , Girona, 10 de març de 2020 a les 10:47 |
Una de les votacions del ple de l'Ajuntament de Girona d'aquest dilluns. | ACN.
L’Ajuntament de Girona ha aprovat la tarda d'aquest dilluns, per unanimitat, el text del primer codi ètic i de bon govern dels càrrecs electes i de confiança propi del Consistori. L’acord s’ha pres en el marc del ple municipal ordinari del mes de març i hi han votat a favor tots els grups municipals: JxCat Girona, Guanyem Girona, PSC, ERC i Ciutadans.
 

A l’abril de 2015 l’Ajuntament de Girona va acordar, també, a través de ple, adherir-se al codi de bon govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Aquest codi recull un decàleg de principis que comprenen principalment el respecte a l’ordenament jurídic, el compromís amb l’ètica pública, la qualitat democràtica i la defensa dels interessos generals amb honradesa, objectivitat, imparcialitat, austeritat i proximitat amb la ciutadania.
 

El codi que ha aprovat aquest dilluns l’Ajuntament parteix justament del codi de la FEMP i hi incorpora les relacions entre els càrrecs electes, l’ús de les xarxes socials i l’accés als mitjans de comunicació. També, es dota d’un mecanisme de control intern, que inclourà una comissió de seguiment que, entre altres funcions, redactarà un informe anual que es farà públic.
 

L'elaboració del codi ètic és un compromís sorgit de l'acord d'investidura signat entre els grups municipals de JuntsxCatalunya – Girona i Guanyem Girona l'estiu passat.

 

Participació