Trenta premis, nous directes i produccions exclusives: nova festa de la música catalana

L'Auditori de Girona acull aquest vespre la gala dels Premis Enderrock 2020

NacióDigital
05 de març del 2020
Actualitzat a les 11:40h
Foto de família dels guanyadors dels Premis Enderrock 2019.
Foto de família dels guanyadors dels Premis Enderrock 2019. | Enderrock.
Arriba una nova festa de la música catalana. Aquest vespre, a partir de les 21h, l'Auditori de Girona acull la 22a edició dels Premis Enderrock. Al llarg de la nit es lliuraran un total de 30 guardons, 15 de votació popular i 10 atorgats per la crítica –pop-rock, cançó d'autor, urbanes, folk, jazz, clàssica i familiar–, a més de 5 premis especials en les categories d'Honor, a la Trajectòria, Estrella, Xesco Boix i Joan Trayter.

Com a mestres de cerimònies, com ja és habitual, els actors Rafel Feixedas i Carles Xuriguera. A part del seu missatge de benvinguda, el tret de sortida de la nit anirà a càrrec de la Simfònica de Cobla i Corda, que homenatjarà Martín Rodríguez de Sangtraït amb una versió d'El vol de l'home ocell. Per sobre de l'escenari també hi passarà Miki Núñez. L'artista terrassenc estarà acompanyat de la jove cantautora Maren.

I per si tot això no fos suficient, Enderrock ha anunciat una desena d'actuacions exclusives a la gala, ja sigui perquè es presentaran nous treballs en directe o produccions estrenades expressament per a l'ocasió. Hi actuarà Sopa de Cabra, Blaumut, Gertrudis, Balkan Paradise Orchestra, Meritxell i Judit Neddermann, Koers, PAWN Gang + Lildami, Salvatge Cor + Maria Jaume Martorell i Smoking Souls.

2% per a cultura

Un dels grans eixos temàtics de la gala seran la reivindicació del 2% del pressupost de la Generalitat per Cultura, de manera que la gala s'adhereix a la campanya promoguda pel sector musical i cultural català a través de la Plataforma Actua Cultura. El cartell dels Premis Enderrock, dissenyat per Manuel Cuyàs, expressa aquesta demanda àmpliament recolzada pel sector des de fa anys i que pretén equiparar la despesa pública en Cultura a Catalunya amb els països europeus més avançats.

300 números de la revista

Una altra de les celebracions que lluirà a la gala serà el llançament aquest mes de març del número 300 de la revista musical Enderrock, que s'ha plasmat en una edició especial de 200 pàgines dedicades a quatre dècades de rock amb una antologia fotogràfica de 300 concerts fotografiats per Xavier Mercadé.