L'Escola d'Art d'Olot dissenya la marca de la Plataforma Prou Correbous

Judith Bassagañas l'ha desenvolupada a l'assignatura "Projectes de disseny gràfic I", en col·laboració amb les entitats animalistes, com la Fundació Fauna, dirigida per l'olotí David Serramitjana

Membres de la Plataforma Prou Correbous mostren la seva marca dissenyada a Olot.
Membres de la Plataforma Prou Correbous mostren la seva marca dissenyada a Olot. | @ProuCorrebous.
NacióGarrotxa
03 de març del 2020
El passat mes de gener es va fer públic el naixement de la plataforma Prou Correbous amb l’objectiu d’abolir els correbous a Catalunya. Ara han presentat la marca que els representa, un disseny de Judith Bassagañas fruit de la col·laboració feta entre aquestes entitats animalistes de Catalunya i l'Escola d'Art d'Olot dins el programa de l'assignatura de "Projectes de disseny gràfic I" dels Ensenyaments artístics superiors de disseny d'ESDAP Catalunya, impartida per l'Elena Sala.

La col·laboració, que es va iniciar fa uns anys, està veient la llum aquests dies a partir de les publicacions i del lloc web de la plataforma, especialment a través de la Fundació Fauna, fincada a la Garrotxa i dirigida per l'olotí David Serramitjana. De fet, Olot ja va votar majoritàriament per a abolir els correbous a la ciutat en una iniciativa comanada per la Fundació Fauna el juny de 2016.

La Plataforma està formada per 9 entitats repartides per tot Catalunya: Fundació Fauna, ADDA, FAADA, Libera!, AnimaNaturalis, Fundación Franz Weber, Lex Ànima, AVDA i Tots Som Poble.
 

La marca de la plataforma Prou Correbous. Foto: @ProuCorrebous.


La marca ara presentada mostra la silueta d'un bou amb flames a les banyes i una llàgrima que li baixa per la cara, sobre unes formes vermelles que recorden els tancats de fusta de les places de braus. L'objectiu d'aquesta imatge és plasmar el patiment de l'animal i la crueltat d'aquestes pràctiques i acompanyar-ho d'un missatge senzill i clar, segons Prou Correbous.

La Plataforma va presentar, aquest passat mes de gener, els resultats d'una enquesta feta el mes de novembre de 2019 a 600 persones de tot Catalunya en què resultava que 4 de cada 5 persones enquestades creia que els correbous són maltractament animal. Aquests resultats van ser qualificats per Prou Correbous com a “extraordinaris” i “decisius” per a abordar la fi d'aquests actes taurins que provoquen “el rebuig d'una amplíssima majoria de la societat catalana”.

Des de Prou Correbous asseguren que el rebuig als correbous i l'opinió favorable a prohibir-los ha augmentat, després de comparar els resultats amb una enquesta similar feta el 2012