El 21 de març Olot acull el XIV Seminari sobre patrimoni natural de la Garrotxa

Se celebrarà als Catòlics de les deu del matí a les sis de la tarda sota l'organització de la delegació garrotxina de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN)

Faigs de camí al Puigsacalm, patrimoni natural de la Garrotxa.
Faigs de camí al Puigsacalm, patrimoni natural de la Garrotxa. | Foto: Xavier Borràs.
NacióGarrotxa
02 de març del 2020
El pròxim dissabte, 21 de març, se celebrarà a Olot el XIV Seminari sobre patrimoni natural de la comarca de la Garrotxa. El programa inclou onze ponències que es presentaran al llarg del dia.

El Seminari, organitzat per la Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN), començarà a les deu del matí i s'allargarà fins a les  sis de la tarda. Igual que els darrers anys, la jornada es desenvoluparà a la sala-teatre "Pere Serrat", als Catòlics,  al número 7 del carrer Clivillers d'Olot.

Programa

10:00 Recepció dels assistents i lliurament de documentació
10:15 Presentació
10:25 La vall de Bianya, 40 anys d'observació meteorològica. Anàlisi i tendències del clima,
Jordi Zapata.
10:50 Caracterització del vulcanisme de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El volcà de Montolivet, Llorenç Planagumà (Quera geoconservació, ICTJA CSIC i PNZVGtx).
11:15 Catàleg dels fongs de la Garrotxa, Miquel Àngel Pérez-De-Gregorio (Associació Micològica Joaquim Codina).
11:40 Catàleg dels briòfits de la Garrotxa. Caracterització de la flora i espècies singulars,
Miquel Jover (Grup de Flora i Vegetació-Universitat de Girona).
12:05 Pausa-Cafè.
12:40 Esbarzers i bardisses de la Garrotxa, Neus Villegas.
13:05 La conservació de flora protegida al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa en un context de canvi climàtic. El cas de la sequera de 2019, Andreu Salvat (Aprèn, Serveis Ambientals), Emili Bassols (Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa) i Jordi Zapata
13:30 Seguiment del reforç de la regeneració del teix (Taxus baccata) a  l'Alta Garrotxa, Antònia Caritat (Grup de Flora i Vegetació - Universitat de Girona).
14:00 Dinar
16:00 Seguiment de flora vascular i els ortòpters dels espais oberts de la Moixina 2010-2019, Xavier Oliver (Delegació de la Garrotxa de la ICHN).
16:25 Sis contes sobre abelles de la Garrotxa, Rafael Carbonell (Delegació de la Garrotxa de la ICHN).
16:50 Pausa-Cafè.
17:10 Catàleg dels estafilínids (Coleoptera: Staphylinidae) de Catalunya, Jordi Artola i Casacuberta (Dorcus, Observatori dels Invertebrats i Delegació de la Garrotxa de la ICHN).
17:35 La cotxa cua-roja Phoenicurus phoenicurus, nova espècie reproductora a la Garrotxa, Fran Trabalon (Delegació de la Garrotxa de la ICHN).
18:00 Cloenda.
 
L'assistència és gratuïta, però cal inscriure's prèviament a través de l'adreça electrònica ichn@iec.cat o bé trucant al telèfon 933 248 582.
 
Podeu consultar qualsevol altra informació de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN a la plana web o al seu Facebook.
 

El Seminari sobre el patrimoni general de la Garrotxa tindrà lloc a Olot el 21 de març. Foto: @ICHN_Garrotxa.