Sant Jaume de Llierca presenta recurs contra la sentència de la planta de triatge

Mentre cerquen una alternativa en sòl industrial, el Consell Comarcal de la Garrotxa insisteix que fer-la a Can Coma de Baix és la millor opció, per bé que s'obre al diàleg

A Sant Jaume de Llierca no volen la planta de triatge a Can Coma de Baix.
A Sant Jaume de Llierca no volen la planta de triatge a Can Coma de Baix. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
12 de febrer del 2020
L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha presentat recurs de cassació contra la sentència del TSJC que, en certa mesura, avala la instal·lació de la polèmica planta de triatge als terrenys de Can Coma de Baix, que pertanyen al municipi. El recurs el va presentar el 3 de febrer i ara caldrà esperar que l'alt tribunal decideixi si l'admet a tràmit.

Des del Consistori santjaumí mantenen que cal cercar una alternativa en sòl industrial –com el del Polígon Politger– i tornar a estudiar la "necessitat i la ubicació" de l'anomenat Centre de Residus de la Garrotxa. Defensen que la sentència no resol qüestions com l'impacte ambiental o la dimensió de la infraestructura.

Per contra, des del Consell Comarcal de la Garrotxa insisteixen que els terrenys a Can Coma de Baix són la millor opció i que, en tot cas, caldrà refer el Pla especial, tal com assenyala la sentència del TSJC, per a poder adequar el projecte constructiu en aquests terrenys.

Les dues parts tenen previst trobar-se ben aviat per a intentar arribar a una solució consensuada que desencalli l'inici de les obres per a fer la planta de triatge.
 

Per als santjaumins la instal·lació del Centre de Residus s'hauria de fer al Polígon Politger. Foto: Arxiu NG.