L'Oncolliga convida els gironins a moure's en la 6a edició de la Run4Cancer

Hi haurà set seus de la prova: Olot (Garrotxa), Salt (Gironès), Figueres (Alt Empordà), Planoles (Ripollès), Palafrugell (Baix Empordà), Riudellots de la Selva i Tossa de Mar (la Selva) i Porqueres (Pla de l’Estany)

Olot torna a ser seu de sortida de la Run4Cancer d'enguany.
Olot torna a ser seu de sortida de la Run4Cancer d'enguany. | @oncolligagi.
NacióGarrotxa
04 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:12h
Olot tornarà a ser, aquest pròxim diumenge, 9 de febrer, la seu garrotxina de la Run4Cancer, la cursa solidària de les comarques gironines que organitza la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu de promoure hàbits saludables i recaptar fons per ajudar els malalts de càncer de la demarcació i les seves famílies.

La iniciativa, que se celebra sempre el diumenge posterior al Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer), té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra en diferents comarques gironines al mateix temps. Així, a més d’Olot, hi haurà set seus més de la prova, en poblacions de sis comarques diferents: Salt (Gironès), Figueres (Alt Empordà), Planoles (Ripollès), Palafrugell (Baix Empordà), Riudellots de la Selva i Tossa de Mar (la Selva) i Porqueres (Pla de l’Estany). La d’Olot va ser l’any passat la cursa que va aplegar més participants (1.201), i els organitzadors esperen poder superar enguany aquesta xifra.

La Run4Cancer vol ser una activitat familiar on tothom hi tingui cabuda. Per aquest motiu, s’ofereixen dues modalitats de cursa: una de 5 km pensada per a tots els públics i per fer-la en família, i una altra de 10 km, pensada per a corredors habituals. Des de l’organització es recorda que les dues rutes són aptes per fer-les a peu, però que no és aconsellable fer-les amb cotxet o cadira de rodes.

La sortida serà a les 10 del matí al Recinte Firal de l’antiga estació d’Olot. Des d’aquí, la ruta de 5 km continuarà cap al Pont de Sant Roc i cap als Tossols i anirà seguint vora el riu fins al Parc de Pedra Tosca. Des d’allà, els participants enfilaran cap al Bicicarril i tornaran cap a l’antiga estació d’Olot. A l’arribada es donarà esmorzar a tots els participants inscrits en aquesta modalitat de cursa.

La ruta de 10 km també anirà cap al Pont de Sant Roc i cap als Tossols, però un cop allà, enfilarà cap a Montolivet i Sant Valentí de La Pinya. En aquest mirador privilegiat hi haurà el punt d’avituallament per esmorzar. Des d’aquí, es baixarà per enfilar el Bicicarril i tornar cap a l’antiga estació d’Olot.

En el punt d’arribada, cap a les 12, hi haurà sessió de zumba per a tots els participants. Hi ha la possibilitat de fer inscripció només per a zumba (aquesta inscripció es podrà fer només presencialment).
 

Cartell de la Run4Cancer a Olot d'enguany. Foto: @OncolligaGi.


Inscripció anticipada fins al 6 de febrer

La inscripció per a la Run4Cancer costa 10 euros i es pot fer de manera anticipada, a través de la pàgina web www.oncolligagirona.cat, fins al 6 de febrer.

Les samarretes i els dorsals s'hauran de recollir el dissabte 8 de febrer de 5 a 7 de la tarda. Aquest mateix dia, i també de 5 a 7, es podran fer inscripcions presencials així com diumenge a partir de les 9 del matí. Per recollir el dorsal serà necessari presentar el DNI del participant o una autorització en cas que es reculli el dorsal d'altres participants.

Incentivar la pràctica de l’esport com a hàbit saludable és un dels objectius d’aquesta activitat, però no l’únic. Participar-hi és també una manera d’ajudar a la lluita contra el càncer, ja que és una activitat solidària en la qual tot el que es recapta va dirigit a millorar la qualitat de vida dels que pateixen aquesta malaltia i dels seus familiars.

Les inscripcions dels participants i les donacions de diverses empreses col·laboradores van fer possible obtenir l’any passat uns beneficis de 32.086 euros. Els diners es destinen a finançar els serveis que s’ofereixen des de l’Oncolliga: atenció psicològica, fisioteràpia a domicili, atenció familiar, atenció hospitalària, estètica oncològica, banc de perruques, marxa nòrdica, gimnàs, drenatge limàtic, llar residència, préstec de material, programes educatius de prevenció del tabac, etc.