Cicle de l'aigua

L'ACA destina més de 6 MEUR a ampliar la depuradora de Riudellots de la Selva

Els treballs, que tindran una durada d'un any i mig, ampliaran la capacitat de tractament de la planta i faran possible la depuració de les aigües residuals generades tant a Riudellots com a Campllong

per NacióGirona, 4 de febrer de 2020 a les 07:43 |
Imatge actual de la depuradora de Riudellots de la Selva | @aigua_cat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ampliarà la depuradora de Riudellots de la Selva, amb una inversió prevista superior als 6 milions d’euros. En aquest sentit, s’ha posat a licitació el contracte per executar les obres, que tindran una durara d’1 any i mig (a partir de l’adjudicació i signatura del contracte). Es disposa fins el 6 de març per a presentar ofertes.

Els treballs previstos serviran per adequar la planta a les necessitats de sanejament actuals i futures, ampliant la capacitat de tractament de la depuradora (passant dels 1.600 als 2.200 m3/dia). Fins ara, la depuradora tracta les aigües residuals generades a Riudellots i les provinents del polígon industrial les Ferreries (terme municipal de Campllong).


Amb l’ampliació es tindrà capacitat per a tractar les aigües residuals generades en el nucli urbà de Campllong, que fins ara es sanegen a la depuradora de la indústria càrnica de la Selva i posteriorment abocades a la riera de Campllong. El projecte que preveu la connexió de Campllong amb la depuradora s’està actualment redactant.

L’actual depuradora de Riudellots de la Selva va ser construïda el 1997 i disposa d’una línia de tractament amb capacitat per tractar 1.600 m3/dia. Les aigües degudament tractades són aportades al riu Onyar. Aquesta actuació està inclosa dins l’actual cicle de planificació (2016-2021).

 

 

Participació