Centre de gestió de residus de la Garrotxa

Sant Jaume de Llierca demana que el centre de residus s'instal·li en sòl industrial

L'Ajuntament considera que després de la sentència seria un error insistir a situar-lo en uns terrenys tan sensibles i valuosos, per la seva qualitat agrícola i natural, com els de Can Coma de Baix

per NacióGarrotxa , 29 de gener de 2020 a les 14:28 |
Sant Jaume de Llierca s'ha mantingut ferma en la defensa dels terrenys de Can Coma de Baix. | Martí Albesa.
Com ja va avançar aquest dimarts NacióGarrotxa, la sentència dictada per la Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dona, en part, la raó a l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, amb què  s’anul·la el Pla especial urbanístic (PEU) per a la instal·lació del Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa als terrenys de Can Coma de Baix d'aquest municipi.

Aquesta resolució anul·la dos aspectes significatius del PEU: per una banda l’afectació de sòl no urbanitzable de protecció especial i, per l’altra, l’incompliment d’amplada mínima dels accessos al Centre de Gestió de Residus. Aquestes són les dues raons que fan que l’actual PEU resti totalment anul·lat i obligui a iniciar-ne un de nou en el cas que es volguessin mantenir els mateixos terrenys.


Tal com sempre s’havia pronunciat l’Ajuntament, l’àmbit del PEU als terrenys de Can Coma de Baix afectava una part molt considerable de zona protegida ja que hi conflueixen un important connector ecològic i la Xarxa Natura 2000, junt amb la proximitat del riu Fluvià.

Arran de la resolució de la sentència, l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca considera invàlida la situació d’aquesta planta fora d’un polígon industrial i un error situar-la en uns terrenys tan sensibles i valuosos, per la seva qualitat agrícola i natural, com són els terrenys de Can Coma de Baix.


Per això, el Consistori demana al Consell Comarcal de la Garrotxa i a la Generalitat de Catalunya que iniciïn un període de reflexió on es determini, com a única opció a l'ubicació d’aquest equipament, un terreny de la comarca catalogat com a sòl industrial.

L’Ajuntament de Sant Jaume considera aquesta resolució una oportunitat per a la realització d’un nou estudi de necessitat i ubicació de la planta al municipi en sòl industrial, amb millors accessos i, sobretot, situada en terrenys allunyats del riu Fluvià.


 

 

Participació