Cerquen una persona al port de Palamós i un home d'uns 80 anys a Begues

El Ter es desborda a Girona i a Bescanó i hi ha cinc rius o rieres més en nivell de perill | Demanen als veïns d'Hostalric que es confinin a casa seva a causa del temporal

La Tordera desbordada a Hostalric.
La Tordera desbordada a Hostalric. | PL Hostalric.
NacióGirona
22 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:30h
Els equips d'emergències cerquen dues persones desaparegudes relacionades amb el temporal Glòria de les últimes hores. A Palamós (Baix Empordà), una persona hauria caigut a l'aigua al port mentre intentava amarrar un vaixell. L'avís és de les 23.40 hores d'ahir. A més, els Bombers també busquen un home d'uns 80 anys que va sortir a passejar a Begues (Baix Llobregat) i que no va tornar. En aquest últim cas, durant la nit s'ha fet recerca amb set dotacions, també amb unitats del grup especial GRAE.

El Ter desbordat

El riu Ter s'ha desbordat a Bescanó i a Girona, a la zona del Pont Major, i hi ha cinc rius o rieres més en nivell de perill: la Tordera, la Riera Major (Viladrau, Sant Sadurní d'Osormort, Vilanova de Sau), el Daró, l'Onyar i la Riera d'Osor. A més, també estan en situació d'alerta el tram baix del Llobregat, el Fluvià i el Gurri.

Protecció Civil demana no apropar-se a les lleres i evitar desplaçaments interurbans entre municipis com ara Montseny, Fogars de Montclús, Sant Pere de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Gualba, Sant Celoni, Sant Feliu de Buixalleu, Fogars de la Selva, Hostalric, Massanes, Fogars de la Selva, Maçanet de la Selva, Fogars de la Selva, Tordera, Palafolls, Blanes i Malgrat de Mar.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Hostalric (Selva) ha demanat als seus veïns que es confinin a casa a causa del temporal i com a mesura de seguretat i prevenció, d'acord amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya. Els accessos a Hostalric estan inundats i el batlle ha demanat als veïns que evitin els desplaçaments fora del nucli urbà.

Protecció Civil també reclama que ningú s'hi apropi des d'altres municipis. L'AP-7 està tallada per inundacions en sentit nord en aquest municipi i es fan desviaments per la sortida 12b (la Roca del Vallès) cap a les C-60. Està tallada la sortida 10 en els dos sentits.

El municipi no té aigua ni llum i la riera ha quedat desbordada al pont de Fogars. Els veïns del carrer Ravalet ja van ser desallotjats al vespre perquè el cabal de la Tordera estava molt elevat.