La llevantada continua: dos desapareguts i rius en estat d'alerta

El temporal no minvarà fins divendres

Entrada de les instal·lacions esportives de Deltebre, amb destrosses a causa del temporal Gloria.
Entrada de les instal·lacions esportives de Deltebre, amb destrosses a causa del temporal Gloria. | ACN
22 de gener del 2020
La llevantada continua. Durant tota la nit ha continuat plovent a tot el país, en alguns punts amb fortes tempestes localitzades. A hores d'ara, plou a la franja nord del Principat, en comarques com Osona, el Vallès, el Berguedà, el Maresme, el Bages, l'Alt Urgell, el Pallars o el Sobirà. Les precipitacions han afluixat al sud.

Les pluges ja han deixat més de 200 litres acumulats a molts punts, sobretot a les Terres de l'Ebre i a les comarques gironines. A hores d'ara, el que més preocupa és el cabal dels rius, que es poden desbordar, sobretot a les comarques gironines. Els rius ho hi ha alerta especial són el Tordera, l'Alt Ter, la Riera Major, el Daró, l'Onyar al seu pas per Girona i la Riera d'Osor.

Continuarà plovent al llarg de tot el dia a la demarcació de Girona. Protecció Civil demana limitar els desplaçaments interurbans i evitar zona propera a rius i rieres.

Els equips d'emergències busquen dues persones desaparegudes relacionades amb el temporal Gloria de les últimes hores. A Palamós (Baix Empordà), una persona hauria caigut a l'aigua al port mentre intentava amarrar un vaixell. L'avís és de les 23.40 hores. A més, els Bombers també busquen un home d'uns 80 anys que va sortir a passejar a Begues (Baix Llobregat) i que no va tornar. En aquest últim cas, durant la nit s'ha fet recerca amb set dotacions, també amb unitats del grup especial GRAE

Encara hi ha moltes carreters amb problemes, una trentena, algunes on s'ha de posar cadenes, i l'AP-7 està tallada a Hostalric (podeu consultar aquí l'estat de la xarxa viària en directe).

També hi ha problemes a la xarxa de tren de Rodalies: interrompuda la circulació de trens entre Arenys de Mar i Maçanet la línia 1, entre La Garriga i Puigcerdà a la 3 i entre Móra la Nova i Reus a la 15.

Els Bombers han atès fins a les deu de la nit d'aquest dimarts i des de les nou del matí de diumenge 5.118 serveis relacionats amb el temporal Gloria. Per Regions d'Emergència, la Nord ha estat la més afectada amb 2.042 serveis, seguida de la Sud amb 1.696, de la de Girona amb 488, de la de Tarragona amb 400, de la de les Terres de l'Ebre amb 214, de la de Lleida amb 155 i de la Centre amb 123.

Les precipitacions marcaran una treva al llarg del matí, però es reactivaran a la tarda arreu del país. El vent i el temporal marítim afluixaran. Aquest dijous encara continuaran les pluges però amb molta menys intensitat.​