La CNT Olot creix un 50% en afiliacions el darrer any

Altrament, Inspecció de Treball ha fet cas a les denúncies dels anarcosindicalistes i ha condemnat l’empresa Suntransfers per vulneració del dret a vaga el passat 8M

Membres de la CNT a Olot durant una manifestació el 1r de Maig a la capital de la Garrotxa.
Membres de la CNT a Olot durant una manifestació el 1r de Maig a la capital de la Garrotxa. | @cntolot.
NacióGarrotxa
14 de gener del 2020
L'inici de 2020 és un bon moment per a mirar enrere i fer balanç del ja passat 2019. Per a la CNT Olot no hi ha dubte que ha estat un bon any, ja que, en termes generals, s’ha seguit la tendència a l’alça que venia de 2018, per bé que el creixement ha estat espectacular, i s'ha passat de 106 a 159 persones afiliades, és a dir, 53 noves afiliacions, que suposen un augment del 50% respecte al passat any.

Aquest creixement es reflecteix en l’enfortiment del sindicat d’Olot i dels nuclis de la Bisbal i de Figueres, a més de la creació del nou nucli a Torelló.

També, ha estat un bon any per a demostrar que el seu model sindical, el de les seccions sindicals, funciona, i dóna fruits, ja que a més d'enfortir les ja existents, durant el 2019 s’han creat les seccions de stop plagues, de transport sanitari d’Olot i Campdevànol.
 

En aquest gràfic es poden observar diferents variables del creixement de la CNT Olot. Foto: @cntolot.


Tornant a les dades, analitzant les noves afiliacions es pot comprovar que es van afiliar més dones que homes, de camí cap a la paritat i la igualtat dins el sindicat. També, es comprova que la tendència general és la de rejoveniment del sindicat, ja que més del 60% de la nova afiliació ésmenor de 40 anys, amb què sembla trencar-se la falsa idea que el "sindicalisme combatiu" és una cosa d’abans.

I com a bona noticia, aquest 2020 l’hhan començat amb 16 noves afiliacions, fet que els indica que aquest creixement no és flor d’un dia i que van pel bon camí. "Les dades ho demostren, ara en toca a nosaltres, als carrers i als nostres llocs de treball reafirmar-ho", reblen des de la CNT Olot.
 

Acció de la CNT Olot amb els treballadors de Suntrasnfers a Torroella de Montgrí. Foto: @cntolot.


Nova victòria davant Suntransfers

Novament, Inspecció de Treball ha fet cas a les denúncies de la CNT i ha condemnat l’empresa Suntransfers (empresa de trasllats a baix cost i de confiança a/des d'aeroports, estacions i ports) per vulneració del dret a vaga el passat 8M, quan estava convocada la vaga general feminista. Aquesta nova resolució a favor de CNT se suma a les victòries ja anunciades en la modificació dels sistema de descans i pauses visuals i la reclamació dels plusos del conveni per a treballar diumenges i festius. "D’aquesta manera Suntransfers es penja una altra medalla d’empresa que vulnera els drets de les seves treballadores, i es demostra, també un cop més, que la lluita sindical funciona", diuen des del sindicat.

Fa al cas que aquest 2019 es va crear la secció sindical de Suntransfers a la Bisbal d'Empordà, que va dur a terme una vaga de més de 30 dies per a reclamar una conveni digne i la readmissió dels acomiadats. Un conflicte que segueix viu i que des de la CNT Olot continuaran batallant aquest nou any que just ha començat.