1 de 10
Ple d'Olot

La faramalla contra els pressupostos de l'Ajuntament d'Olot fa figa

La sessió celebrada aquest vespre –tècnica i avorrida– ha aprovat, també, les ordenances fiscals amb els únics vots de la majoria absoluta de Junts per Catalunya

El batlle d'Olot, Pep Berga, ha dit que s'han aprovat uns bons pressupostos. | Martí Albesa.
per Xavier Borràs, Olot | 22 de desembre de 2019 a les 00:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sense fer renou ni brogit –tret d'algun lleu exabrupte sobre l'Espai Cràter per part d'una minoria a la sala de plens– les ordenances fiscals i els pressupostos de l'Ajuntament d'Olot s'han aprovat aquest vespre al ple ordinari amb els únics vots favorables de la majoria absoluta de Junts per Catalunya. Primer, les ordenances fiscals, que consoliden la proposta ja aprovada inicialment en la passada sessió plenària del 4 de novembre, i, a un quart de nou, els pressupostos que es consoliden en els 37.914.595’48 milions d'euros ja anunciats aquest dijous mateix.

Les convocatòries fetes des de la CUP Olot i Olot en Comú per a frenar novament l'aprovació d'aquests dos pilars econòmics, imprescindibles per a la bona marxa de la ciutat, no han rebut la resposta esperada i la sala de plens s'ha mig omplert més de militants i simpatitzants d'ambdues formacions que no pas de veïns i comerciants, com va ocórrer en el ple del 29 d'octubre, que es va haver de suspendre davant la cridòria,insults i fins i tot amenaces que s'hi van vessar. Avui, doncs, a banda dels debats, escassament bel·ligerants de les forces a l'oposició, tot ha estat una nova bassa d'oli, com ja va ocórrer en el ple del 21 de novembre passat.

 

L'oposició ha votat unànimement contra les ordenances fiscals i els pressupostos. Foto: Martí Albesa.


NacióGarrotxa ha obert un llarg fil de seguiment del ple pel que fa a les ordenances fiscals, que ha començat amb aquest tweet: Solament, Anna Barnadas (ERC Olot) ha fet el que semblava una inquietant pregunta a l'equip de govern en relació a les "disfuncions" de tresoreria que pot generar la despesa de més de 300.000 euros el 2020 per a l'Espai Cràter (el 20% que hi aporta l'Ajuntament) segons l'interventor, cosa que la regidora Montserrat Torras ha respost amb elegància tot afirmant que es demanarà una pòlissa específica només per a l’Espai Cràter a dos tres anys.

La portaveu republicana ha coincidit amb el PSC en el fet que potser no caldria eliminar certs esdeveniments a causa de la retallada dels pressupostos (com la Fira Orígens, la Fira de l'Embotit o el Festival Veus), ja que es podrien fer cada dos anys en comptes de cada any.


Tanmateix, Barnadas ha estat molt incisiva quan ha preguntat a JxCatOlot per què durant la campanya electoral no van dir al seu electorat que apujarien els impostos, com l'IBI, fins al 14% per a complir les promeses fetes, i, que si no s'aprovava –com ha passat, finalment–, no els van explicar que presentarien uns pressupostos amb retallades com ha succeït ara.


 

 

Participació