Reobren la N-260 entre Crespià i Maià de Montcal un cop enllestides les obres

Els treballs per a arranjar el desgast de la carretera han tingut un cost de gairebé 4 MEUR, que ha pagat el Ministerio de Fomento

Pla obert de les obres de la N-260 a l'alçada del trencant de Queixàs.
Pla obert de les obres de la N-260 a l'alçada del trencant de Queixàs. | ACN.
Redacció
20 de desembre del 2019
La carretera N-260 ja torna a estar oberta a la circulació entre els municipis de Maià del Montcal (Garrotxa) i Crespià (Pla de l'Estany). Els treballs van començar a principis del mes de febrer i fins ara es desviaven els cotxes per la N-260a. Les obres han consistit a reparar algunes de les esquerdes que hi havia en el terraplè de la carretera, a causa del desgast de la via.

El projecte ha costat uns 4 milions d'euros que ha assumit el Ministerio de Fomento. Tot i que la carretera ja s'hagi obert la circulació, encara hi ha alguns treballs per a enllestir, com ara els ramals de l'enllaç de Queixàs (Alt Empordà) i l'adequació de les illetes. Durant dos mesos, aquest accés continuarà tancat.

Les obres s'han dividit en dues actuacions. Per una banda, al punt quilomètric 53,5, just sobre la riera de Turbany, s'ha deprimit el perfil de la carretera entre 6 i 8 metres, s'ha tret el terraplè i els operaris han reconstruït les capes superiors; al quilòmetre 56,54 també s'han consolidat els talussos del terraplè a partir de la construcció de murs en els laterals.

A més, també s'ha modificat l'enllaç de Queixàs per a adaptar-lo a la nova normativa de carreteres. Això ha suposat la construcció d'un nou pas superior i els seus ramals i carrils de canvi de velocitat.