L'ACA impulsa la millora del sanejament d'aigües residuals de tres comarques gironines

S'ha licitat la redacció dels projectes constructius de les depuradores de Medinyà (Gironès), Gualta (Alt Empordà) i Campelles (Ripollès), amb una inversió inicial propera als 349.000 euros

La depuradora de Riudellots de la Selva.
La depuradora de Riudellots de la Selva. | @aigua_cat.
Redacció
12 de desembre del 2019
Actualitzat a les 8:50h
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està impulsant la millora del sanejament de tres comarques gironines, mitjançant la posada a licitació de tres contractes relatius a Medinyà (terme municipal de Sant Julià de Ramis, al Gironès), Gualta (Alt Empordà) i Campelles (Ripollès). L’Agència també ha adjudicat un contracte per redactar el projecte constructiu per a millorar el sanejament del municipi de Campllong, al Gironès.
 
Un dels contractes licitats consistirà en redactar el projecte constructiu de la depuradora de Medinyà, dins el terme municipal de Sant Julià de Ramis (Gironès). Aquest contracte, amb un pressupost de 109.909 euros, servirà per definir la capacitat de la depuradora i el traçat dels col·lectors en alta.

Per a millorar el sanejament de les aigües residuals de l’Alt Empordà, s’ha licitat el contracte per a construir la depuradora de Gualta, amb un pressupost de licitació superior als 115.700 euros i que servirà per definir la capacitat de tractament de la depuradora i els col·lectors en alta.

Finalment, el darrer contracte licitat servirà per a redactar el projecte de la depuradora de Campelles, al Ripollès, amb un pressupost d’adjudicació superior als 125.300 euros, i que servirà per a definir la capacitat de la depuradora i els col·lectors.

Es podran presentar ofertes fins el 22 de gener de 2020 i els contractes, un cop adjudicats i signats, tindran una durada de 8 mesos, amb una inversió global propera als 349.000 euros.

Millora del sanejament de Campllong

L’ACA també ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per connectar el municipi de Campllong (Gironès) amb el sistema de sanejament de Riudellots de la Selva. L’import d’adjudicació del contracte ha estat superior als 78.200 euros i es disposarà d’un termini de set mesos per a redactar el projecte.

Les quatre actuacions estan contemplades en l’actual cicle de planificació, corresponent al període 2016-2021.