Besalú impulsa la constitució del Consell Local per la República

El municipi garrotxí se suma així a altres pobles del país que han fet el pas com Amer, Cornellà de Terri, Sant Cebrià de Vallalta, Vilobí d'Onyar o Arenys de Munt

Besalú acull aquest dijous la constitució del Consell Local per la República
Besalú acull aquest dijous la constitució del Consell Local per la República | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
12 de desembre del 2019
Després que el passat 30 de setembre el municipi d'Amer acordés constituir-se en el primer Consell Local per la República, un grup de persones de Besalú ha acordat impulsar la creació del Consell Local per la República al municipi garrotxí.

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta iniciativa i convidar els altres municipis de la Garrotxa que també tinguin interès a constituir-se en Consell Local, aquest dijous tindrà lloc a Besalú una xerrada informativa on intervindran la diputada de Junts per Catalunya i membre del Consell per la República Aurora Madaula, Guillem Fuster, portaveu de Poble Lliure i membre del Consell, així com també Silvia Bertran i Roger Vilaseca, membres de Fem Consell.

Durant l’acte es presentaran els membres del grup impulsor del Consell Local de Besalú, amb la voluntat d’engrescar i fer partícips els ciutadans de la vila que vulguin adherir-se al Consell Local i formar part d’aquesta iniciativa.

L'acte tindrà lloc aquest dijous a les 19:30 h a Sant Julià de Besalú.

Objectius dels Consells Locals

Els Consells Locals, formats per regidors del municipi que pertanyen a partits favorables a la República Catalana, entitats sobiranistes i ciutadans individuals, tindran una sèrie d'objectius en comú per fer efectiu el mandat del primer d’octubre.

Entre aquests propòsits, destaquen l'impuls i la promoció de la unitat d'acció estratègica per a la plena instauració de la República Catalana, reconèixer el Consell per la República com a única institució legítima per a regular el seu funcionament i exercir com a espai de representació política lliure i sobirà en el municipi, no limitat pels poders de l’estat espanyol.

D'altra banda, els Consells Locals hauran de col·laborar amb el Consell per la República, en el marc de promoure la seva inscripció i dinamitzar la participació dels inscrits fent consultes i processos participatius, així com formar els ciutadans en l'ús d'eines digitals.