Territori i Sostenibilitat posa en marxa el transport públic a la demanda al Pla de l'Estany

A partir d'aquest 2 de desembre s’implanten tres rutes que també es podran sol·licitar a través de l'aplicació Nemi

El vehicle que farà el servei està adaptat pera persones amb mobilitat reduïda.
El vehicle que farà el servei està adaptat pera persones amb mobilitat reduïda. | @territoricat.
Redacció
02 de desembre del 2019
Actualitzat a les 10:34h
El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en marxa a partir d'auest dilluns, 2 de desembre, el servei de Transport Públic a la Demanda (TAD) a la comarca del Pla de l’Estany.

Aquest nou servei, que s’implanta en zones amb dispersió territorial on no hi ha servei de transport públic regular i que ja funciona des del 14 d’octubre al Gironès, permet els usuaris emprar un mitjà de transport amb una reserva prèvia.

El TAD del Pla de l’Estany tindrà tres rutes: Banyoles–Sant Miquel–Mieres, Banyoles–Vilademmuls–Vilavenut i Banyoles–Can Puig–Banyoles, connectant en total 12 nuclis població i donant servei a uns 2.500 habitants, sense comptar la ciutat de Banyoles.

Com funciona?

Aquest es un servei que només funciona si hi ha demanda prèvia, això vol dir que per a poder utilitzar-lo cal realitzar primer una reserva indicant la parada d’origen i la de destí. Aquestes reserves es poden realitzar mitjançant l’app de TEISA Nemi (AppleStore, GooglePlay) en qualsevol moment o via telefònica (de dilluns a divendres feiners de 8 h a 20 h). En cas de les persones amb mobilitat reduïda, caldrà indicar la necessitat d’una plaça.

Les reserves s’han de realitzar amb, com a mínim, 15 minuts d’antelació de l’hora estipulada de sortida de la primera parada de la línia. Un cop entrats en aquest període, s’enviarà als usuaris que hagin realitzat una reserva la posició del vehicle així com els horaris de sortida i arribada definitius. Un cop iniciada la ruta, es podrà seguir en tot moment la ubicació del bus mitjançant l’aplicació.
 

Les noves rutes del Pla de l'Estany. Foto: @territoricat.