Educació

Arriben les festes inicials per als participants del Projecte Rossinyol de la UdG

Hi participen 13 poblacions de les comarques gironines i en aquesta nova edició s’estén a Ripoll i a Maçanet de la Selva

per NacióGarrotxa, Olot | 18 de novembre de 2019 a les 12:19 |
Foto de família de parelles participants a la Sala de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa aquest divendres. | @CCGarrotxa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Projecte Rossinyol de la Universitat de Girona (UdG), un projecte de mentoria social que implica estudiants de la UdG i alumnes d’origen estranger amb problemes d’inclusió social, ja sigui per desconeixement de la llengua catalana o de l’entorn cultural que els envolta, arriba a la 14a edició. Durant tot el curs, estudiants universitaris faran de mentors oferint suport als infants i adolescents mentorats i els encaminaran perquè creixin les seves expectatives formatives i educatives.

Com expliquen els impulsors de la iniciativa, l’inici d’un curs sempre és un bon moment per marcar nous objectius, adquirir nou coneixement i establir noves relacions socials. Per aquesta raó, l’equip del Projecte Rossinyol organitza les festes en motiu de l’inici de la mentoria. Les festes són actes institucionals que preparen els diferents ajuntaments de les localitats participants les quals estan presidides pels alcaldes o, en el seu defecte, els regidors de les àrees d’educació/joventut. Els Ajuntaments  conviden als representats de la Universitat de Girona i els seus responsables així com als centres educatius participants i a les famílies dels mentorats.


Les 132 parelles d’aquest curs procedeixen de 13 localitats diferents. Aquestes són Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Lloret de Mar, Blanes, La Bisbal d’Empordà, Palamós, Palafrugell, Banyoles, Hostalric i, com a noves incorporació en l’edició d’enguany, Ripoll i Maçanet de la Selva. Així doncs, es portarà a terme una festa a cada localitat amb l’objectiu de que mentors i mentorats es puguin conèixer.

Aquest acte implica el principi de la seva relació i de la construcció d’un vincle que anirà creixent al llarg d’aquests mesos. Cada parella és única i cada relació es construirà de manera diferent, però sempre amb l’objectiu de crear vincles forts i beneficiosos entre els components. No obstant això, les parelles no són les úniques participants d’aquesta iniciativa de mentoria, ja que aquest curs estan col·laborant amb el Projecte Rossinyol 29 instituts i 35 escoles de primària de les comarques de Girona.


Festes programades

A més de les festes ja celebrades a Olot, Palafrugell, Palamós, Figueres i Girona, encara n'hi ha de previstes a:
  • Hostalric: 19/11 – 18:30h – Centre Cultural Serafí Pitarra (c/Raval, 39-45)
  • Santa Coloma de Farners: 22/11 – Centre Municipal d’Educació (c/San Sebastià, 91)
  • Banyoles: 22/11 – 17:30h – Oficina Jove Cal Drac (Parc Pompeu Fabra i Poch, 1)
  • Blanes: 22/11 – 17:30h – Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes (Passeig de Dintre, 29)
  • Lloret de Mar: 22/11 – 17:30h – Biblioteca de Lloret de Mar (Sala Polivalent) (Plaça Pere Torrent – Casa de la Cultura)
  • La Bisbal d’Empordà: Escoles Velles (c/ 1 d’Octubre de 2017, 16-24)
  • Ripoll: 23/11 – Sala de Plens de l’Ajuntament de Ripoll (Pl. Ajuntament, 3)
  • Maçanet de la Selva

 

 

Participació